kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'den mesaj: Sabrımız tükendi

ANKARA
Matt Bryza, "Türkiye ve Irak ile rehinelerin serbest bırakılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" açıklaması yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül'den mesaj: Sabrımız tükendi
Hakkâri Dağlıca'da 21 Ekim günü PKK ile girdikleri çatışmanın ardından kaçırılan 8 Türk askeri için ABD devreye girdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında "Askerlerin serbest bırakılması için Türk ve Irak hükümetleriyle elimizden geleni yapıyoruz" açıklaması yaptı. Toplantının açış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gü de, Türkiye'nin Irak topraklarının "terör eylemleri için kullanılmasına" göz yummayacağını ve gerekli adımları atmakta kararlı olduğunu söyledi ve "sabrımız tükendi" mesajı verdi. Toplantıda konuşan Bryza PKK terör tehdidini yok etmek için birçok taahhütte bulunduklarını ve bunda ciddi olduklarını belirterek "Bu sözleri yerine getirmeliyiz. Üzerinde çalışıyoruz. Hem Türk, hem de Irak hükümetiyle işbirliğimizde daha iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum" dedi. Bryza, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin "Teröristler Kandil'de yakalamamız imkansız" sözleri anımsatılınca, "Hiçbir şey imkansız değildir. Biz de Talabani'ye baskı yapıyoruz" dedi.

GÜL'DEN UYARI
Gül ise şu mesajı verdi: "PKK terör örgütü Türkiye'nin çıkarlarına saldırmak için Irak topraklarını üs olarak kullanıyor. Türkiye'nin sabrı tükenmiştir ve Türkiye, Irak topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmasına artık müsaade etmeyecektir. Tam olarak kararlılığımız mevcuttur ve bu kararlığımız çerçevesinde bu tehdidi sona erdirmek için gerekli bütün adımları atacağız. Irak'ın komşuları ve uluslararası toplum Irak'a yardım etmelidir. Biz, 23 Kasım'da İstanbul'da genişletilmiş Irak toplantısına ev sahipliği yapacağız; umarız bu konferansta Irak'ın istikrarına katkı sağlanması için önemli kararlar alınır." Dışişleri Bakanı Ali Babacan da terörizm ve organize suç arasındaki bağın istikrar açısından tehdit olduğunu söyledi.