kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Gül Kayseri gezisini iptal etti

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daha önceden belirlenen iki günlük Kayseri programı, Hakkari'de terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 15 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildi.

Kayseri sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, programın iptal edildiğini doğruladı.

Daha önce Kayseri'de cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili yapılacak referandum oylamasında oyunu Kayseri'de kullanacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iki gün sürecek olan programı iptal edildi. Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği programlara katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül'ün, bu iki günlük programı tarihi belli olmayan ileri bir tarihe ertelendi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, programın iptal edildiğini doğrularken, terör örgütü PKK'nın yaptığı hain saldırıyı kınadı. Boydak, eli kanlı terör örgütünün hiçbir zaman emeline ulaşamayacağına dikkat çekerek, "Görev yapan askerlerimize kurulan pusu sonrasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyordum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Bugün saat 15.00'da Kayseri'ye gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu programın iptali sonrası gelmeyeceği belirtiliyor.

Programın iptali ile ilgili en son kararın ise Cumhurbaşkanlığından açıklanacağı dile getirildi.

CHA