İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği Şefi Doç. Dr. Özüer ve Ekibi, sinüzit tedavisinde, Amerika'da uygulanan balon yöntemiyle tedaviyi kliniklerinde uygulamaya başladı..
Burun çevresindeki sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasıyla oluşan, genelde şiddetli baş ağrısıyla seyreden ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sinüzit hastalığının, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Şefi Doç. Dr. Mehmet Ziya Özüer tarafından farklı yöntemle tedavisine başlandı.
Doç. Dr. Özüer, sinüzitin uygun antibiyotik ve yardımcı ilaçlarla veya gerektiğinde ameliyatla tedavi edildiğinde ciddi problemlere yol açmayan bir hastalık olduğunu, ancak iltihabın yayılmasına bağlı bazı komplikasyonlar gelişebileceğini belirterek, bunlardan en önemlilerinin iltihabın kafa içine, beyne ve göze yayılmasıyla başka hastalıklara sebebiyet vermesi olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Özüer, Amerika'ya giderek eğitimini aldığı yöntemle sinüsleri balonla genişleterek tedavi ettiklerini kaydetti. Bunun için endoskopi ve skopi yönteminden yararlandıklarını ifade eden Doç. Dr. Özüer, daha kısa sürede iyileşme olanağı veren yöntemi şöyle anlattı: ''Vücudumuzdaki üç büyük sinüse girilerek, bir kılavuz tel yerleştiriyoruz. Telin etrafına sarılı balon kateteri, sinüse girdikten sonra şişiriyoruz. Balon açılınca basınç uygulanıyor ve sinüsün ağzındaki tıkanıklık açılmış oluyor. Yöntem hastanın diğer sağlık koşulları da göz önüne alınarak, lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştiriliyor. Genellikle bir saat süren operasyonun ertesi günü hasta taburcu olabiliyor.''
İlerlemiş sinüziti nedeniyle şiddetli baş ağrısı çeken ve sürekli uyuma ihtiyacı duyduğunu ifade eden 42 yaşındaki ev hanımı Gülcan Yeşilyayla, ''Yaklaşık 6 aydır azap çekiyordum, geceleri uyuyamıyordum, gündüzleri de kafamı yastıktan kaldıramıyordum. Dün ameliyat oldum, bu gece çok rahat uyudum'' dedi.
Yayın tarihi: 16 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/16/gny/haber,82AA280EAE274B47BEE8CEAA1ABA85A5.html
Tüm hakları saklıdır.