kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadir Topbaş Abdullah Sarımermer Hayrünnisa Gül Kübra Gül Tayyip Erdoğan Saime Toptan Münevver Arınç Özleyiş Topbaş Methiye Sarımermer Abdullah Gül Mehmet Sarımermer Emine Erdoğan Köksal Toptan Bülent Arınç

Yılın nikâhında Gül'ün 3 eski dostu şahit oldu

Umut TÜTÜNCÜ-Erhan DOĞAN-Müslim SARIYAR-Recai KÖMÜ
Cumhurbaşkanı Gül kızı Kübra'yı memleketlisi Mehmet Sarımermer ile İstanbul'da evlendirdi. Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve eski Meclis Başkanı Arınç çiftin şahitliğini yaptı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer, iş dünyasından siyasete, spordan sanata kadar ünlü simaların yer aldığı bir nikâh töreniyle dünya evine girdi. "Binbir Gece" müziğini andıran şarkı eşliğinde sahneye el ele çıkan çiftin mutluluğu gözlerinden okundu. Nikâh törenine "forssuz", sivil plakalı araçla gelen Cumhurbaşkanı Gül, "İlk çocuğumuz evlendi. Bu duyguyu ilk kez tadıyoruz. Cumhurbaşkanı olarak değil baba olarak buradayım" derken heyecanı ses tonuna yansıdı.

ESKİ DOST VEFASI
İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapılan sade nikâh töreni, kötü hava koşulları nedeniyle ulaşımın aksayacağı düşüncesiyle bir süre geç başladı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım, nikâha gelen davetlilerle tek tek tokalaşırken, SP Genel Başkanı Kutan, eski Başbakan Yardımcısı Şener başta olmak üzere eski dostları da Gül Ailesi'ni yalnız bırakmadı. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan salona girerken bazı konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

'BİNBİR GECE' MÜZİĞİ
Erdoğan çiftinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Hanım'la birlikte salona girdi. Gül çifti de ayakta alkışlandı. Cumhurbaşkanı Gül Conrad Otel'den nikâha gelirken 06 BB 9513 plakalı sivil Mercedes marka aracına Cumhurbaşkanlığı forsu takılmadı. Cumhurbaşkanı Gül'ün yaveri Metin Özbek, sivil kıyafetlerle Cumhurbaşkanı'na eşlik etti. Kübra Gül ve Mehmet Sarımermer çifti, ünlü şarkıcı Kıraç'ın "Binbir Gece" müziğini andıran tempolu bir melodiyle sahneye el ele gelerek nikah masasına oturdu. Nikâh müziğini genç çiftin belirlediği öğrenildi. Nikah için toplam bin 910 davetiye dağıtılırken, 4 bin kişilik salonun yarısı doldu. Yaklaşık 2 bin davetli salonda yerini aldı.

MİNİ ETEKLI KONUKLAR
Kübra Gül, nikâhında türbanlı gelinlik giyerken, nikâhta hem başörtülü hem de mini etekli konukların bulunduğu gözlendi. Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, açık kahve döpiyes takım giyerken, Cumhurbaşkanı Gül de siyah takım elbiseyi tercih etti.
Haberin fotoğrafları