Edirne'de olmayan, aynı kıymadan biraz baharat da katılarak ince uzun yoğrulan bir ikinci köfte çeşidi daha var Kırkpınar Köftecisi'nde: 'Edirne kıyık köfte' adını taşıyor. Her ikisi de mükemmel. Köftenin yanındaki kızarmış patates ise Adapazarı'nda hazırlanıp dondurularak getiriliyormuş. Standart patateslerden çok farklı bir lezzeti var. Osman Usta'nın ortakları, Silivri'de tava yoğurdunu yapan son ustalardan biriyle anlaşıp, her gün taze olarak İstanbul'a getirtmeyi de başarmışlar. Köftenin yanında salata ya da piyaz da yiyebilirsiniz. Eleştirilebilecek tek yemek piyaz. Gerçi kaliteli dermason fasulyesi, iyi haşlanmış olarak getiriliyor. Ama sızma zeytinyağı, sirke ya da hazır limon suyu masaya bırakılıyor, siz üzerine gezdiriyorsunuz. Bu şekilde piyazın harcını içine çekip daha da lezzetlenmesine zaman kalmıyor.
Yayın tarihi: 6 Ekim 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/06/ct/haber,9D7D1CA6AA93414490C4FFCD6B0BD765.html
Tüm hakları saklıdır.