- Şu an 5 Ekim 2007 - Cuma tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım
Her yıl Ramazan ayında artış gösteren tatlı ve şeker tüketimi, Şeker Bayramı'nda doruğa ulaşıyor. Bayramda ikram edilen şekerler, çikolatalar, lokumlar, baklavalar, helvalara doyum olmuyor. Üstelik artık çikolata ve şeker konusunda seçenek oldukça fazla. Ancak geleneksel lezzetlerin yerini fabrikasyon ürünler alıyor. Ama "Ne olursa olsun geleneksel tatlılardan vazgeçmem," diyenlerdenseniz, size uygun şekerciler de var. Adana'da yaklaşık bir asırdır hizmet veren Yeni Uğur Helvacısı, işte bu geleneksel lezzetleri bulabileceğiniz bir yer. Yaklaşık bir yıl önce İstanbul Ortaköy'de bir şube açan Yeni Uğur'daki bütün şeker, helva, lokum ve cezeryeler butik tarzda, katkısız ve el işçiliğiyle üretiliyor.