kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kızımın hastalığı ile menfaat sağlıyor

Hayati ARIGAN
Ferhat Göçer ile ikinci eşi Berna Hocaoğlu arasındaki nafaka davası sürüyor. Göçer, kendisini kalp hastası kızıyla ilgilenmemekle suçlayan eski eşinin, kızlarının hastalığını menfaati için kullandığını söylüyor..
Ferhat Göçer kızları Yağmur için nafaka davası açan eski eşinin asıl amacının geçen yıl satın aldığı evin masraflarını kendisine fatura etmek olduğunu iddia etti.

Doktor eşi Berna Hocaoğlu ile 1999 yılında boşanan Ferhat Göçer, eski eşinin açtığı nafaka davasına isyan etti. Ferhat Göçer, kızının aylık 20 bin YTL giderinin bulunduğunu belirterek, tutarın yarısını kendisinden isteyen Berna Hocaoğlu'nun bu parayla geçen yıl satın aldığı evin bedelini kendisine fatura etmeye çalıştığını ileri sürdü. Göçer, 1993 yılında Dr. Berna Hocaoğlu ile evlendi. 4 yıl sonra çiftin Yağmur adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Doğuştan kalp hastası olan Yağmur 4.5 yaşına geldiğinde ameliyat oldu. Çift 1999 yılında boşandı. Yağmur'un velayeti annede kaldı.

NAFAKA DAVASI AÇTI
Ancak bir yıl sonra velayeti baba Ferhat Göçer aldı. Bu da bir yıl sürdü ve anne kızının velayetini geri aldı. Berna Hocaoğlu, geçtiğimiz mayıs ayında ayrıldığı eşine bin YTL'lik iştirak nafakası davası açtı. Bakırköy 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davaya Ferhat Göçer, avukatı Fatih Volkan aracılığıyla gönderdiği cevap dilekçesinde birbirinden ilginç iddialara yer verdi. Avukat Volkan, eski eşin kızının hastalığını ileri sürerek 'şahsi ve lüks yaşamı çerçevesinde' aslında iştirak nafakası adı altında hakkı olmayan yoksulluk nafakası istediğini iddia etti ve Göçer'in velayeti kendisinde olmadığı halde kızı Yağmur'a baktığını anlattı. Dilekçede "Ferhat Göçer evinin dekorasyonunu kızının ihtiyaçlarına göre dizayn etmiş, babalık görevinden kaçınmadan kızının tüm eğitim, öğretim, bakım ve masraflarını üstlenerek yerine getirmiştir. Ancak Berna Hocaoğlu doğum sırasında ortaya çıkan ve 4.5 yaşında ameliyatla sona eren Yağmur'un rahatsızlığını ileri sürerek, nafaka adı altında lüks yaşantısı için menfaat temin etmek istemektedir" dendi. Berna Hocaoğlu'nun kızının velayetini babasından 'ekonomik durumum çok iyi' diyerek aldığı iddia edilen dilekçede, "Çocuk için bakıcı tuttuğunu, çocuğun tedavi, eğitim ve her türlü iaşesini karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirterek, velayeti istemiş ve banka hesap cüzdanlarını delil olarak sunmuştur. Mahkemeye mali durumunun çok iyi olduğunu beyan eden davacının, ekonomik gücünde hiçbir gerileme olmamasına rağmen daha sonra çeşitli bahanelerle kendi şahsına ait giderleri Ferhat Göçer'e yüklemeye çalışması Medeni Kanun'un 2. Maddesi'nce hakkın kötüye kullanılmasıdır" denildi.

KIZINI GÖRMÜYOR
Dr. Berna Hocaoğlu ise yaşadığı ağır bir hastalık nedeniyle bir süre kızının bakımını üstlenemediğini, iyileştikten sonra kızının velayetini geri almak istediğini ve Göçer'in velayeti verirken kendisine, nafaka davası açmaması için 10 bin dolarlık bir senet imzalattığını söylemiş, mahkeme bu seneti geçersiz kılmıştı. Hocaoğlu avukatı Oğuz Müftüoğlu aracılığı ile mahkemeye sunduğu dilekçede Göçer'in bir yıldır kızı Yağmur'u hiç görmediğini ve maddi manevi hiçbir gereksinimi ile ilgilenmediği belirtti. Dava 15 Kasım'da görülecek.