Şu an
16 Eylül 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
16 Eylül 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
Yaşam dosyaları
0-6 yaş mucizesi
Bilim adamları uyarıyor: Eğitim için 7 yaş çok geç, çocuğunuzun hayatta başarılı olmasını...
Türkiye'nin saklı cennetleri
Tarihi ve doğal zenginliklerle göz kamaştıran Türkiye'de, bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen bir çok yer keşfedilmeyi bekliyor....
Sadakatsizlik geliyorum der mi?
Amerika'da her 100 evli kadından 25'i, 100 erkekten de 70'i eşini aldatıyor. Aldatma trendi Türkiye'de de yükselmeye başladı....
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... ...
Diğer Gurme Haberleri
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Uçakta domates suyu içilir
Yazarlar
AHMET ÖRS
Bakmayın siz onun çirkin olduğuna çirkin olduğuna
Dış görünüşüne bakıldığında, insanda ...
Balçiçek Pamir
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Gülse Birsel
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
New York'a yaz çoktan geldi
New York Moda Haftası, 5-12 Eylül tarihleri arasında Bryant Park'ta düzenlendi. 2008 ilkbahar-yaz sezonu ...
Didişe didişe 36 yıl
Yarın onların evlilik yıldönümü. 36. yıllarını kutlayacaklar. Cemre Birand, her zaman olduğu gibi önceden ...
Yuva yapan dişi kuşlar
İstanbul Nurtepe'de 56 kadın bir araya gelerek, önce çocuk eğitimi konusunda ders aldılar, sonra 'İlk Adım' adlı bir ...
Teknoloji
İstanbul'un tanıtımı için istanbul.com-Google işbirliği
istanbul.com ile Google, güçlerini İstanbul'un tanıtımı için birleştirdi. Bu işbirliğinin ilk adımı, Gmail altyapısıyla ...
Cepte devrim yaratacak teknoloji
İsveç firması TerraNet, cep telefonları arasında doğrudan konuşulabilmesini amaçlayan yeni bir sistemi deniyor. ...
Türkiye’de ilk ücretsiz e-ticaret
MaxiDurak, Türkiye'de ilk ve tek ücretsiz e-ticaret hizmetini beta olarak devreye soktu. www.maxidurak. ...