Ramazan sofrası için ideal mönü:
İftar:
* 1 kase çorba
* 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 3-4 zeytin
* Salata
* 1-2 ince dilim esmer ekmek
İftardan 1-2 saat sonra:
* 1 tabak etli veya etsiz sebze yemeği veya
* 2-3 köfte kadar ızgara tavuk/ balık/ kırmızı et
* 3-4 yemek kaşığı pilav/ makarna veya bir dilim börek
* Salata
* 1 kase yoğurt veya cacık
* 1-2 ince dilim esmer ekmek
İki saat sonra:
* 1-2 porsiyon meyve ile 1 bardak süt veya yoğurt
* Veya 1 kase sütlü tatlı
Yatmadan:
* 1-2 porsiyon meyve
Sahur:
* 1 bardak süt veya ayran
* 1 haşlanmış yumurta
* 1-2 dilim az yağlı beyaz peynir
* Domates-salatalık n 1-2 porsiyon meyve
Yayın tarihi: 16 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/16/gny/haber,78FF656082C749DA80A5826EDDE09565.html
Tüm hakları saklıdır.