kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Toys'R'Us Başkanı Storch (solda) ve Mattel CEO'su Eckert senatoda savunma yaptı.

'Oyuncakları incelemede yetersiz kaldık, üzgünüz'

Aşırı kurşun nedeniyle oyuncaklarını geri çeken Mattel'in CEO'su ifade verdi: "Mükemmel değiliz, biliyorum. Artık kendi laboratuvarlarımızı kullanacağız"..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Oyuncakları incelemede yetersiz kaldık, üzgünüz'
Çin'de üretimini yaptırdığı oyuncaklarda zehirlenmeye yol açacak kadar kurşun bulunan 21 milyon adet oyuncağı toplayan ABD'li oyuncak üreticisi Mattel'in CEO'su Robert Eckert, Senato Alt Komisyonu'nda ifade verdi. Eckert, Senato üyelerine yaptığı açıklamada, Çin'de kendileri adına üretim yapan şirketlerin kalite konusundaki standartlarını incelemede yetersiz kaldıklarını kabul ederek, "Her bakımdan mükemmel olmadığımızı biliyoruz. Bundan böyle Çin'de üretilen ürünlerin kalite testlerini doğrudan kendi laboratuarlarımızda veya şirketimiz tarafından onay almış laboratuarlarda gerçekleştireceğiz" dedi.

"BUNU DA ATLATIRIZ"
Eckert kendilerine yönelik olarak dile getirilen, güvenlik uyarılarını geciktirdikleri ve yalnızca kar avantajı güttükleri için üretim merkezlerini Çin'e taşıdıkları yönündeki iddiaları ise reddetti. Eckert, yaşananlar nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Geçmişte de zor dönemlerden geçmiştik ancak sıkıntılı dönemlerin ardından her şeyi düzeltebileceğimizi de kanıtlamıştık" dedi. Amerikan yasalarına göre bir üreticinin imalatını yaptığı mallarla ilgili bir sağlık sorunu ortaya çıktığında en geç 24 saat içinde duyuru yapması gerekiyor. Ancak Mattel'in uyarı için aylarca beklediği belirtiliyor.

HEMEN UYARMADI
Toys"R"Us Başkanı Jerry Storch ise "İnsanlar aldıkları oyuncakların zararlı olup olmadığını bilmek istiyor. Biz de çözüm için e-posta servisi hazırlıyoruz. Ayrıca mağazalarımızda danışmanlık hizmeti vereceğiz" dedi.