Sağlık Turu
Kalp krizi riskini azaltan beş gıda
DENVER kentindeki Sağlık Bilimleri Merkezi, kalp krizi riskini en aza düşürebilecek 5 gıdayı açıkladı:
1. Ispanak: Zengin miktarda A ve B vitamini içeren ıspanak, kalp krizine yol açan kandaki amino asitlerin birikmesini önler.
2. Somon: Atardamarları tıkayan iltihaplanmayı ve tabakalaşmayı azaltır.
3. Domates: Kolesterolü (kandaki yağ oranını) düşürür.
4. Yulaf: Kandaki fazla kolesterolü çeker.
5. Nar: Hücrelere zarar veren yapıları önleyerek kalbi sağlıklı tutar. DIŞ HABERLER
Fazla ağrı kesici ağrıları tetikliyor
BAŞKENT Londra'daki Migren Kliniği tarafından yapılan araştırmaya göre, baş ağrısı ve migrene karşı alınan ağrı kesiciler çok kullanıldığı takdirde yeni ağrıların ortaya çıkmasına neden oluyor. Uzmanlar, hastaların çoğunun doktora gitmek yerine ilaç aldığını, bunun da ilacın etkisini ortadan kaldırdığını belirtti. DIŞ HABERLER
Yayın tarihi: 3 Eylül 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/03//haber,2E3E84328518466C81B5898C7EBBCC66.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.