İLİŞKİLİ HABERLER
Japonya'ya kuru fasulye servisi
Japonya'ya kuru fasulye servisi
İstanbul'un ilk kurufasulyecilerinden Hüseyin Fıstık'ın en sadık müşterisi bir Japon! Tam sekiz yıldır İstanbul'da yaşayan ve Marmaray projesinde çalışan Japon Maki Kimura, Türk yemeklerinden vazgeçemediğini ama kuru fasulyenin yerinin ayrı olduğunu söylüyor. Kimura, "Birçok Türk yemeği güzel fakat Ayder kuru fasulyesinin lezzeti bir başka" diyor. Yıllardır Üsküdar'daki lokantasında Ayder kuru fasulyesi yaptığını anlatan Hüseyin Fıstık da dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen turistlerin mutlaka lokantasına uğradığını belirterek, şunları söylüyor: "Japon turistler paket yaptırıp ülkelerine götürüyorlar. Bizim de hedefimiz Japonya gibi ülkelerde kuru fasulye restoranları açmak."
Yayın tarihi: 31 Ağustos 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/31/gny/haber,5764FF58613D4CFD92C98480E4F21B4B.html
Tüm hakları saklıdır.