kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERZURUM

Doğu'da yıldırım ve sel suları 4 kişinin ölümüne yol açtı

* ŞİDDETLİ yağışlar Samsun gibi Doğu Anadolu'da da can ve mal kaybına yol açtı. Van'ın Özalp ilçesine bağlı Bağrıaçık köyünde oturan Kadri Er, sel sularına kapılarak boğuldu. Başkale ilçesine bağlı Mahmutabat köyünde sel sularına kapılan German Yaşar da (13) hayatını kaybetti. Yine Başkale'de yayladan dönen Halime Başak yıldırım düşmesi sonucu öldü. Erzurum'un Çat ilçesinde hayvanlarını otlatırken cep telefonuyla konuşan Yalçın Tanas (18), yıldırım çarpması sonucu öldü.

* VAN'IN Erciş ilçesine bağlı Hocaali ve Deliçay köylerinde bazı evleri su bastı. Van-Hakkâri karayolunun 30'uncu kilometresinde heyelan meydana geldi. Yol 3 saat trafiğe kapalı kaldı.

* ERZURUM'UN Narman ilçesinde 7 köyde yüzlerce dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Horasan ilçesinde 5 köyde hasar oluştu. Erzurum-Pasinler karayolu, 23'üncü kilometresinden itibaren sel nedeniyle ulaşıma kapandı.

* BİNGÖL'ÜN Solhan ilçesinde aşırı yağış ve dolu nedeniyle meydana gelen selde 20 ev zarar gördü. Selzedelere Kızılay tarafından 30 çadır ve çok sayıda yatak gönderildi, sıcak yemek dağıtımına başlandı.

* HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde önceki gün öğleden sonra yarım saat yağan yağmur sele neden oldu. 4 köyde 20'ye yakın ev ve 3 ağıl su altında kaldı.