kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Çakmakoğlu

ANKA
Yeni Haber
MHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu'nu gösterdi. Çakmakoğlu, adaylık başvuru dilekçesini Meclis Başkanı Köksal Toptan'a sundu. Ayrıca MHP'li on milletvekili de Çakmakoğlu'nu verdikleri dilekçeyle adayg österdiler.

Çakmakoğlu, adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada "Bize görev tevcih edildiği hallerde burada var olduğumuzu gösterme çabasında olacağız. Biz de bu işte varız" dedi. Çakmakoğlu, müracaatın ardından destek turlarına çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "öyle bir düşüncem yok" diye cevap verdi.

Çakmakoğlu, "Adaylığım konusunda şu veya bu şekilde desteklerler mi diye bir arayış içerisine girmeyi fazla buluyorum. Beni bu kadar yakından tanıyan bir çevrenin içinden geldiğimiz düşünüyorum" şeklinde konuştu.

MHP tarafından ikinci kez Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Çakmakoğlu, 2000 yılında da 10. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti

KAYSERİ CUMHURBAŞKANI ÇIKARACAK

TBMM Başkanı Toptan da, 20 Ağustos Pazartesi günü seçimin 1. tur oylamasının yapılacağını belirterek, daha önce Abdullah Gül'ün adaylık başvurusunda bulunduğunu, bugün de Sabahattin Çakmakoğlu'nun aday olduğunu kaydetti. Toptan, "Adaylık süresi bitene kadar başka bir müracaat olmazsa seçimin kim tarafından kazanılacağı belli, o da bir Kayserili olacak. Her iki aday da Kayseri Milletvekili. Kayseri'den Cumhurbaşkanı seçilmesi, bir ilk olacak. Kayserililer, önümüzdeki günlerde başka aday çıkmaması için belki de dua ederler" diye konuştu.