kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GEMİDE MADDİ HASAR VAR Boş olduğu ve İstanbul’dan alacağı yükle Ukrayna’nın Nikoloev Limanı’na hareket etmesi planlanan yük gemisinin, sol yan tarafında maddi hasar oluştu.

Deniz otobüsünde 'Titanic' dehşeti

Bostancı-Avşa Adası seferini yapan deniz otobüsü, 449 yolcusu ile Zeytinburnu açıklarında demirli yük gemisine çarptı. Bir yolcunun "Titanic gibiydi" dediği kazada 48 kişi yaralandı..
Bostancı-Yenikapı-Avşa seferini yapmak üzere yola çıkan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'ye ait Salih Reis-4 isimli deniz otobüsü, Zeytinburnu açıklarındaki bekleyen Ukrayna bandıralı kuru bir yük gemisiyle çarpıştı. Şans eseri can kaybı yaşanmazken biri ağır 48 yolcu yaralandı. Deniz otobüsünün dümeninin kilitlendiği öne sürüldü. İsmail Taşpınar yönetiminde deniz otobüsü dün Bostancı'dan sonra Yenikapı İskelesi'ne uğradı. Buradan yolcuları alan deniz otobüsü, saat 10. 30'da Avşa'ya doğru yola çıktı. Ancak iddiaya göre Salih-Reis- 4'ün dümeni kilitlendi ve 10.50 sıralarında Ahırkapı'da demirli bulunan Ukrayna bayraklı Semyon Rudhnev isimli 114 metre uzunluğundaki kuru yük gemisine çarptı.

ÇIĞLIK ATARAK GERİYE KOŞTULAR
Geminin yük gemisine doğru dümdüz gittiğini gören yolcular, çığlıklar atarak arka tarafa doğru kaçışmaya başladı. Çarpmanın etkisiyle pek çok yolcu sağa sola savrularak çeşitli yerlerinden yaraladı. Can yeleklerini takan yolcular deniz otobüsünün ilk katı su almaya başlayınca üst kata çıkartıldı. 20 dakika kadar sonra da 2 kurtarma botu ve 1 adet römorkör olay yerine sevk edildi. 449 yolcusu bulunan deniz otobüsü, 11.25 sıralarında Yenikapı iskelesine yanaştırıldı.

222 YOLCU AVŞA'YA GÖNDERİLDİ
Tahliye edilen yaralılar için 16 ambulans sevk edildi. Yaralanan 48 yolcudan 6'sı hastanede müşahade altında tutulurken, diğerlerinin taburcu edildi. Olayın ardından her iki kaptanın ifadelerine başvurulurken, tahliye edilen yolculardan 222'sinin başka bir deniz otobüsüyle Avşa'ya gönderildi. Yola devam etmek istemeyen 187 yolcu da İDO'nun imkânlarıyla gitmek istedikleri yerlere ulaştırıldı. Uzak yol ehliyetine sahip kaptan İsmail Taşpınar'ın uluslararası sularda 11 yıllık tecrübesinin bulunduğu ve son 2 yıldır İDO'da kaptan olarak çalıştığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları