kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush 'beyin'siz kaldı

Karl Rove, nam-ı diğer "Bush'un beyni" istifa edeceğini açıkladı... Bush'un siyasal ajandasını belirleyen Rove'un gidişi Cumhuriyetçi cephede büyük bir kayıp.....
ABD Başkanı George W. Bush'un 1993 yılından beri danışmanlığını yapan, onun arka arkaya iki kez başkanlık yarışında galip gelmesini sağlayan Karl Rove sonunda istifa edeceğini açıkladı. Dün Wall Streer Journal gazetesinde yayımlanan bir röportajla "Artık zamanı" geldi diyen Rove, ABD'de şok etkisi yaratan bu ayrılışın nedeninin tamamen "ailevi" nedenlere dayandığını belirtti. Son bir yıldır bu konu üzerinde düşündüğünü ancak Bush'un arka arkaya karşısına çıkan sorunlarda yanında olmayı istediği için bugüne kadar beklediğini belirten Rove, ağustos ayı sonunda istifa edeceğini açıkladı.

İKİ SEÇİMDE YANINDAYDI
Beyaz Saray Üst Düzey Danışmanlığı görevinden istifa eden Rove, 2001 yılında Bush'un Başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana üst düzey görevlerde yer alıyor. Ancak Rove'un esas önemi Bush'un baş stratejisti ve siyasi kimliğini çizen kişi olmasından kaynaklanıyor. Amerikan New York Times gazetesi, "Bush'un beyni olarak bilinen Rove iki kez Bush'un seçimleri kazanmasını sağladı, Cumhuriyetçilerin gücü elinde tutmasını sağlayan güç odaklarını bir araya getirmeyi bildi" diye yazdı.

KİTAP YAZACAK
Rove'un görevinden ayrılmasının ardından Bush'un 2008 seçimlerine kadar siyasal strateji alanında daha zor günler yaşayacağı yorumunu yapan Amerikan basını bu istifadan özellikle Rove'un çalışma tarzına her zaman kuşkulu yaklaşan Demokratların memnu olduğunu yazdı. Rove, Wall Street'teki röportajında bir kitap yazmayı planladığını söyledi. Bush'u kastederek "Patron da bu projeyi onaylıyor" diyen Rove ayrıca kendi ismini taşıyan halkla ilişkiler şirketindeki çalışmalarını da sürdüreceğini sözlerine ekledi. Arka arkaya hükümetinin karıştığı skandallarla kan kaybeden Bush'un en yakın danışmanlarından Dan Barlett de "kişisel nedenleri" öne sürerek kısa süre önce istifa edeceğini açıklamıştı.