Yemeğin hikâyesi atv'de dilleniyor!
KÜLTÜR AŞI..
Sofra Dergisi'nden Esra Öz ve Neslihan Demir'in sundukları 'Kültür Aşı' bugün başlıyor. Yemeğin izini sürerek pilavdan dolmaya, mantıdan helvaya, Anadolu'nun zengin lezzetlerinin hikâyelerini ekrana taşıyan programın ilk bölümünün konusu 'pilavlar'... Anadolu'da düğünlerin, bayramların vazgeçilmez ikramı, bereketin simgesi olan pilavlar, yöresel farklılıklarıyla karşınıza geliyor. Trabzon'dan 'Hamsili Pilav', Kazdağları'ndan 'Keşkek', Siirt'ten 'Perde Pilavı', Alaçatı'dan 'Kapama', özel ritüelleri, hikâyeleri ve ait oldukları yörelerden görüntüleriyle Kültür Aşı'nda... atv 14.30
Yayın tarihi: 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/11/gny/haber,A9B379B65F1D4F0FBA5C6C6D1DC78576.html
Tüm hakları saklıdır.