kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Öncelikli hedefim, dış görünü-şümden çok albümlerimin oldu. Yine de bir er-kek olarak en olgun üzereyim. Ama bu, içim-deki çocuğu ne kadar büyütür;bilemem! Onu kaybetmeyi iste-miyorum. Çünkü o çocuk var ol-dukça bu çocuk enerji buluyor!" enerji buluyor!"

Ben birçok ismin yerini tehdit eden bir adamım!

SEZEN BAŞARAN - Fotoğraf: Korkut KALAYCI
Dört sene önce 'Çilek' adlı şarkıyla müzik piyasasına 'merhaba' diyen Berksan, kendi deyimiyle 3.5'uncu albümü 'Bay Bay'ı çıkardı. Genç şarkıcının kendine güveni tam: İnsanların satışlarını, yapay ya da hak ettikleri şöhretlerini ciddi anlamda tehdit ediyorum. Bu yüzden hep engellemeye çalıştılar..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ben birçok ismin yerini tehdit eden bir adamım!
Dilek adlı şarkısı ve aynı adlı albümü ile 2003 yılında dikkate değer bir çıkış yapmış, o sene platonik aşk yaşayan gençlerin sesi olmuştu Berksan. Şarkılarıyla dikkat çekti ama kimine göre yakışıklılığı, kimine göre tavan yapmış sempatisi; başarısına şans kattı... Aradan iki yıl geçtikten sonra 'Kalbime Dönüyorum' adlı albümünü çıkardı, geçen yaz çıkardığı single çalışması 'Öpüşelim mi' ile kendini ispatladı! Üçüncü albümü 'Bay Bay' bir hafta önce piyasaya çıkan Berksan, aynı adlı şarkısının şimdiden radyo listelerinin üst sıralarında yer alıyor olmasını, tesadüfler zincirinin bir halkası olarak değerlendirmiyor. Çünkü kendine güveniyor, iyi şarkı yaptığını söylüyor, 10 yıllık kariyer planı içinde doğru yerde olduğunu düşünüyor, 'diğerlerinden' farkının ortada olduğunu açıkça dile getiriyor: "Ben kendi içimde zaten bir pop idolüm. Her şeyden önce şarkılarımı hiçbir yerden çalmadım. Magazine malzeme vermesem de, işin diğer kısmında birçok yeri tehdit eden bir adamım. İnsanların satışlarını, onların yapay ya da hak edilmiş şöhretlerini ciddi anlamda tehdit ediyorum. Ben hep alttan alttan engellenmeye, geciktirilmeye çalışıldım! Ama şarkı her şeydir. Onlarda olmayan şey bende var."

BEN ŞARKILARIMI ÇALMIYORUM!

* Albümde tüm şarkıların söz ve müzikleri size ait. İlk iki albümde de ağırlıklı olarak kendi şarkılarınızı söylemeyi tercih ettiniz. Kimseden şarkı almamak bir prensip mi, kendini ispat çabası mı? Hayır öyle bir prensibim yok, 'en iyi şarkıyı ben yazarım' diye düşünen bir adam da değilim. Ama iyi şarkı yazarım tabii ki. İlk iki albümümde yakın dostlarımdan bir-iki şarkı almıştım. Ama 'Bay Bay' albümü tamamiyle bana ait şarkılardan oluşan ilk albümüm.

* Şarkı yazarken bir tıkanma noktanız olmuyor sanırım... Aslında 'Kalbime Dönüyorum' albümü için, o dönem çalıştığım şirket bana çok hızlı bir repertuvar hazırlatmıştı. Dolayısıyla çok da memnun kalmadığım bir repertuvar oluşmuştu. O albümde 4-5 çok güvendiğim şarkı vardı ama gerisinde büyük bir sıkıntım vardı. O albümden sonra o insanlarla yollarımızı ayırdık. Geçen yaz yapptığım single çalışmanın ardından, 'Bay Bay'; yüreğimi koyduğum, A'dan Z'ye her şeyiyle ilgilendiğim albümüm oldu. Bu benim 3.5'uncu albümüm. Sadece yaza hitap eden ve ticari şarkıları barındıran bir albüm değil bu. 12 birbirinden özel şarkı var. Bu albümü herkese dinletmek istiyorum. Öyle bir heves ve aşk var içimde.

* Şarkılarınızın ve müziğinizin en önemli özelliği nedir sizce? Farkınız nedir? Her şeyden önce bu şarkıları hiçbir yerden çalmadım! Hepsi ilk elden bana ait ve samimiler. Bazılarına 'zaman makineleri' diyorum. Çünkü sizi geçmişe götürebilir ve hayal kurdurabilirler. Şarkılarım bir CD'den çok daha fazlası...

* Sizce, sizin diğer popçulardan; şarkılarınızın onların yaptıkları bestelerden farkı ne? Kibirden korkarım ama ben bu camiada sadece müzik yapan ve onu bir yerlere götürmek için bile olsa, hiçbir şeyle süslendirmeyen biriyim.

* Polemiklere girmiyorum, kimseye sataşmıyorum demek mi bu? Kesinlikle ve bu tercih meselesi... Kameralar herkesin peşinde koşmuyor bu bir gerçek. Ama ben bugün gittiğim yerlerde bu durumu elde edebilecek biriyim. İnanmadığım hiçbir şeyin arkasında duramam, inanmadan kavga edemem ya da gönlümde yeri olmayan birini elinden tutup bir yerlere gidemem. 10 yıllık bir kariyer planım var ve bu plan içinde olmam gereken yerdeyim.

* Başka isimlerle karşılaştırıldınız mı hiç ve bunun sıkıntısını çektiniz mi? Her ne kadar magazine malzeme vermesem de işin diğer kısmında birçok yeri tehdit eden bir adamım. İnsanların satışlarını, onların yapay ya da hak ettikleri şöhretlerini ciddi anlamda tehdit eden biriyim. Özellikle kendi jenerasyonumdan söz ediyorum.

* Kendinize çok güveniyorsunuz... Kesinlikle... Ben işimle ilgili birçok yerde gizli gizli engellenmeye, geciktirilmeye çalıştım! Ama önemli değil... Çünkü beni engellemeye çalıştıkları yer; popülarizm benim amacım değil. Ama şarkı her şeydir. Onlarda olmayan şey bende var.

BİR SEVİŞİYOR, BİR DÖVÜŞÜYORLAR

* Pop idol, popstar sıfatları sizin için ne ifade ediyor? Nasıl tanımlarsınız bunları? Bunlar benim 10 yıllık kariyer planımın sonunda varacağım nokta işte. Ama hiçbir değerimden ödün vermeden. Bu kavramları içimde yaşıyorum zaten. Kendimce bir pop idolüm. Sadece diğerlerinden biraz farklıyım. Hiçbir kameraya dizginlerimi vermeyeceğim. Bu işi kirletmeden yapabilecek birinin olduğunu göstereceğim.

* Sizce birçok popçunun isminin önüne bu sıfatlar nasıl bu kadar kolay eklenebiliyor? Neden siz bu isimlerden biri değilsiniz hâlâ? Bir avuç insan bir kar topu olmuş, bir gün bu tarafa dökülüyor, bir gün diğer tarafa. Bir gün sevişiyor, bir gün dövüşüyorlar. Saygı duyulmayacak insanlara büyük büyük saygı ifadelerinde bulunuluyor. Onların o iğrenç hayatlarının sergilenmesi ve bunun duygusal bir hale çevrilmesine tahammülüm yok. Çünkü saygı duyulması gereken çok insan var ve onların hakkı yeniyor.