kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Reyhan Karaca, bacağındaki sağlık sorunu yüzünden spor yapamadığını ve bu yüzden diyetle inceldiğini söyledi. Karaca, "Fotoğraflarımda fotoşop yok. İnsanların inanması için ilk hallerini mi göstereyim" dedi.

Aşkta kurallarım yok evli birini sevebilirim

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
'İmza' adlı albümüyle çok iddialı olduğunu söyleyen Reyhan Karaca, özel hayatıyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı: Ünlü biriyle olmam diyordum, oldum. Artık aşkta kurallarım yok. Evli ya da bekar biriyle de olabilirim; bu konuda kendimi kısıtlamıyorum!..
6 yıl önce 'Sevdik Sevdalandık' şarkısı ile büyük bir çıkış yapan Reyhan Karaca, 3.5 yıl süren müzik hasretini 'İmza' adlı yeni albümü ile dindirdi. Müzikten uzak kaldığı dönemde sonu terk edilmekle biten bir gönül ilişkisi yaşadığını söyleyen Karaca, "Uzun süre depresif bir durumda kaldım. Toparlanmam zaman aldı ama şimdi iyiyim" dedi. İncelmiş görüntüsüyle dikkat çeken Karaca ile hem yeni albümü, hem ilişkiler hem de polemikler üzerine konuştuk.

GÜVENİP ŞARKI VERİYORLAR
* Albüm çıkarmak için neden 3.5 yıl gibi uzun bir süre beklediniz?
Bu süreç içerisinde şirket değiştirdim ve şarkı aradım. Genco Arı'nın işlerinin bitmesini bekledik. Biz dört ay içerisinde biter sandık ama olmadı. Bir şirketle anlaşmıştık. Daha sonra o sözleşmeyi feshettik ve albümü kendim yapmaya karar verdim.

* Herkes albümüne Yıldız Tilbe, Sezen Aksu ve Nazan Öncel'den şarkı alır. Siz kimlerden şarkı aldınız?
Şarkı alırken isme bakmadım; beğendiklerimi aldım. Metin Özülkü'den 2 şarkı var. Çıkış şarkım Fettah Can'a ait. Zeynep Dizdar'dan da şarkı aldım. Eski albümlerden de iki parça var.

* Bir besteciden şarkı alırken dostluklar da çok etkili oluyor değil mi?
Benim dostluklarım çok iyi. Bunun yanısıra çoğu besteci şarkıcılığına güvendiği insanlara şarkı veriyor. Benim de şarkıcılığım iyi olduğu için bana da güveniyorlar. Zeynep Dizdar kendi albümüne koyabileceği bir şarkıyı bana verdi.

* Bir dönem çok iyi bir satış grafiğiniz vardı. 'İmza' ile eski başarınızı yakalayacak mısınız?
Aslında 'Sevdik Sevdalandık' albümü çok ses getirmesine rağmen, 'Gidesim Gelmiyor' albümünden daha az bir satış grafiğine sahipti. Sonra sektörü düşüşüne rastladık; aşık oldum ve ayrıldım. Bu dönemi çok zor atlattım. Sonra şirketten ayrıldım ve bu da benden bir sene götürdü.

* Bazı insanlar ayrılıklarının ardından işlerine sarılırlar. Siz çok mu duygusalsınız?
Bu eski bir ilişkiydi. Aşk nefrete dönüştü. Birbirimize saldırmaya başlamıştık. Sokaklarda birbirini tartaklayan iki insan olmuştuk. Ayrılmamızın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâlâ birbirimize hesap soruyorduk. Bu durumdan kopmam gerekiyordu ve depresif bir dönem yaşadım. Sonra benim çok daha saygı duyduğum bir ilişkim oldu. Albümle ilgili yoğunluktan dolayı onunla da kopmak durumda kaldık. O diziye başladı ve aynı ortamın içinde olduğumuz için dost kalmaya karar verdik.

* Ayrılma kararını siz mi verirsiniz?
Hayır, ben terk edilene kadar bekliyorum. Takıntılı bir durumum var. Suyunu çıkarana kadar ilişkiyi sürdürüyorum. Bu bana çok zarar veriyor. Umursanmamak beni çok sinirlendiriyor. İlgi azalınca saldırıya geçiyorsun, kovaladığın zaman da karşındaki kişi kaçıyor. Hiçbir zaman kaçan olamadım. Asla 'hayır' diyemiyorum.

* Hiç aldatıldınız mı?
Böyle bir olaya şahit olmadım. Arkamdan yapıldıysa bilemem. Çok akıllıyımdır ama şu ana kadar hissetiğim bir şey yok.

* Şu anda hoşlandığınız biri var mı?
Evet, var. Birbirimize açıldık ama şu an beraber değiliz. Çünkü imkansız bir aşk yaşıyoruz. Hayatlarımız buna el vermiyor. O da ünlü biri. 'Ünlü biriyle beraber olamam' diyordum, bu da oldu. Artık kurallarım yok. Evli ya da bekar biriyle de olabilirim. Kendimi kısıtlamıyorum.

TEN UYUMU VE SAYGI OLMALI
* Yeni ilişkinizle ilgili sorununuz nedir?
Ünlü biri ve benim albümüm çıkarken böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Şu anda olayı akışına bıraktık. Benim en güzel zamanlarımda yanımda oldu. Şimdi ben de onun en güzel zamanlarında yanında olmaya çalışıyorum. Beni çok iyi anlıyor. İleride ne olur bilemiyorum.

* Hoşlandığınız kişi futbolcu mu?
Futbolcularla zekalarımız uyuşmuyor. Aslında futbolcu olup, çok zeki olan arkadaşlarım var. Ama 'futbolcu' demek kulağa çok kötü geliyor. Onlar genelde mankenlerle birlikte oluyor. Zaten mankenleri tercih etmeye devam etmeliler.

* Sizin ilişki yaşayacağınız kişide aradığınız belli kriter var mı?
Eskiden yakışıklı olsun diye düşünürdüm. Artık anladım ki; aynı dilden konuşmak gerekiyor. Ten uyumu ve bana saygı duyması çok önemli.

* Çok büyük bir değişim geçirmişsiniz. Estetik yaptırdığınız söyleniyor...
Bacaklarıma ve kalçama silikon taktırdığımı söylüyorlar. Ancak hiç estetik yaptırmadım. Sadece saçımın rengini değiştirdim ve kaşlarımı kalınlaştırdım. Çok kilo verdim. Ama gazetelerde yine de kilolu gözüküyorum.

* Fotoğraflarda herhangi bir düzeltme var mı?
Fotoğraflarımı çeken Cengiz Dikbaş'a sordum, sadece elbiselerdeki kırışıklıkları düzeltmiş. İnsanlar inansın diye fotoğrafların ilk halini göstereceğim!

* Kaç kilo verdiniz?
Yağdan kaybettiğim için çok incelmiş gözüküyorum.