Kırışıklıkları balık yiyerek silin
Yaşlanmanın altında yatan nedenleri araştıran uzmanlar; hücre yenilenmesini sağlayan proteinin kırışıklıklar üzerindeki etkisini keşfetti. Hücrelerimizin yapıtaşlarının amino asitlerden oluştuğunu belirten araştırmacıların ulaştığı ilginç sonuçlar şöyle: Protein sindirilirken, amino asitlerce parçalanarak hücrelerin kendilerini yenilemelerinde kullanılır. Yeterince protein alınmazsa vücudun yaşlanma süreci hızlanır. Cilt için en yararlı protein balıkta bulunur. Genç kalmanızı sağlayabilecek besinler arasında ilk sırayı balık alır. Her türden balık; doymuşluk oranı düşük yağla, yüksek kalitede ve kolayca sindirilen proteinlerin kaynağıdır. Deniz ürünleri besin açısından yoğundur. Dolayısıyla yüksek miktarda protein ve önemli oranlarda vitamin ile mineral içerir. Doymuş yağ ve kalori oranları da yüksek değildir.
Yayın tarihi: 2 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/02/gny/haber,039BED0E9E6D4DE59E15BBC141F4501C.html
Tüm hakları saklıdır.