Ersen Köse Raşit Pekmezci Naci Başocak İlkay Canaydın Grup üyeleri, "Yeryüzünde yaşamın devam etmesi için gerekli 4 element var; hava, su, toprak ve ateş. Bize göre bunlardan sonra en önemli şey müzik. Bu yüzden grubumuza '5. Element' adını verdik" diyor.
Sesimizi duyurmak için biz de Barış gibi ölmeli miyiz?
'Gidiyorum Sensizliğe' adlı ilk albümleriyle beğeni toplayan '5. Element' grubu dertli: TV'de hep aynı insanlar var. Oysa biz klibimizi bile zor döndürüyoruz. Kendimizden bahsettirebilmek için bizim de Barış Akarsu gibi ölmemiz mi gerekiyor?..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sesimizi duyurmak için biz de Barış gibi ölmeli miyiz?
Kız Sen Manyak Mısın? Biraz Oynak Mısın?' diye başlayan 'Melike' adlı parçalarıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan '5. Element' grubu, son günlerin en popüler rock grupları arasında yer alıyor. 2002 yılında kurulan grup; Ersen Köse (vokal), Raşit Pekmezci (gitar-back vokal), Naci Başocak (bas gitar-back vokal) ve İlkay Canaydın'dan (davul) oluşuyor. Grup üyeleri, rock ve magazin dünyasıyla ilgili görüşlerini şöyle sıralıyor...
BOŞ YERE ELEŞTİRİLDİK
* Albümümüzün en çok ses getiren şarkısı 'Melike'yi bir Anadolu meyhanesinde gördüğümüz bir dansöze yazdık. Parçaya rockçılardan tepki geldi. Şarkı 9- 8'lik olduğu ve darbuka ezgilerini içerdiği için söylemediklerini bırakmadılar. Duman'ın 'Masal' adlı parçası, MFÖ'nün 'Ele Güne Karşı'sı da 9- 8'lik. Türkiye'de müziğe özgürlük yok! Oysa Amerika'da ve Avrupa'da rock müzisyenleri şarkılarının içinde küfür bile ediyor. Başbakanı, hükümeti eleştirebiliyor. Biz en fazla 'Sen manyak mısın?' diyebiliyoruz.
* 'Popstar Alaturka' adlı yarışmanın finalinde sahneye çıkıp tek bir parça söyleyecektik. Bize tek parça için sahneye 2 davul kurulamayacağını söylediler. Biz de, bizden önce sahne alacak Gripin'den davullarını kullanabilmek için izin istedik. Davullarını bize vermediler. Şoke olduk. Onlar yüzünden programa çıkamadık. Biz asla böyle bir şey yapmayız. Gripin grubu, şarkılarında boşuna sevgiden bahsetmesin.
* Bu albümü ne zorluklarla yaptığımızı insanlar bilmiyor. Burada 5-6 senelik bir emek var. 30-40 YTL'ye Taksim'de sahneye çıkıyorduk, müzik aletlerimiz yoktu. Bu zorlukları çeken sadece biz değiliz. Taksim müzik piyasasında hala çok az paralara sahneye çıkan, yetenekli arkadaşlar var.
MÜZİĞİN MAFYASI VAR!
* Klibimizi televizyonlarda döndüremiyoruz. Barış Akarsu da öldükten sonra şöhret oldu. Onu hiç göstermeyen televizyoncular bir anda kliplerini kullanmaya başladı. Sesimizi duyurmak için ölmemiz mi gerekiyor? Türkiye'de müzik sektörünün mafyası var. Rockçılar, popçulardan daha çok konser veriyor ama ekranlarda hiçbirini göremiyoruz.
İLİŞKİLİ HABERLER
Sesimizi duyurmak için biz de Barış gibi ölmeli miyiz?
Yayın tarihi: 26 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/26/gny/haber,7427D2BBAF9B4C5C8F6D966A6AB25752.html
Tüm hakları saklıdır.