kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP'nin ekonomi kurmayları Meclis'e girdi, gözleri bakanlıkta

AKP çatısında ekonomiden siyasete geçen pek çok isim Meclis'te. Bakanlık bekleyen Şimşek ve Çağlayan da milletvekili seçildi..
Ekonomi dünyasından AKP çatısı altında siyasete transfer olan isimlerin pek çoğu Meclis'e giriyor. AKP'nin milletvekili adayları arasında yer alan Merrill Lynch Eski Başekonomisti Mehmet Şimşek ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra birçok ekonomi bürokratı milletvekili seçildi. Adları sırasıyla Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Sanayi Bakanı olarak geçen Şimşek ve Çağlayan'ın yanı sıra, Devlet Su İşleri Eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Eski Üyesi İbrahim Mete Doğruer ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Eski Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan da milletvekili seçilen isimler arasında. AKP çatısında Meclis'e girecek diğer isimler, DPT AB Genel Müdürü Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Tuğrul Yemişçi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül, MÜSİAD Eski Başkanı Ali Bayramoğlu oldu.

GÜNDAY MİLLETVEKİLİ
Öte yandan, CHP ve MHP'den aday olan isimler ise listelerin en tepelerinde bulunmadıkları için sınırlı sayı ile TBMM'ye girebildiler. Hazine Eski Müsteşarı Faik Öztrak, DPT eski Müsteşarı İlhan Kesici, TESK Başkanı Derviş Günday, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Susam ve Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Hüsnü Çöllü CHP çatısında Meclis'e giren isimler oldu. MHP'den milletvekili adayı olan SPK Eski Başkanı Doğan Cansızlar ve DP milletvekili adayı Eski Hazine Müsteşarı Tevfik Altınok da seçilemeyen isimler oldu.

AKP'DEN ADAY OLANLARIN ÇOĞU MECLİS'TE
Mehmet Şimşek Zafer Çağlayan Veysel Eroğlu Tuğrul Yemişçi

CHP'DEN ÜST SIRA ADAYLARI SEÇİLEBİLDİ
Faik Öztrak İlhan Kesici Derviş Günday Mehmet Ali Susam
Haberin fotoğrafları