Yaz sıcağında meyan kökü için
Asitli içeceklerin yerine tavsiye edilen ve tüketimi sıcaklarla birlikte artan geleneksel meyan kökü şerbetinin, hücreleri yenilediği, vücuttaki sıvı açığını gidererek böbreklerin rahat çalışmasını sağladığı bildirildi. Özellikle güney illerinde yaz aylarında tüketilen meyan kökünün dünyada biyolojik olarak en aktif bitkiler arasında yer aldığı ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı belirtiliyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker, meyan kökünün iç salgı sistemini etkileyebilen doğal bitkiler sınıfında olduğunu belirtti. Vatandaşların yaz aylarında genellikle asitli ürünleri tükettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tetiker şöyle konuştu: "Asitli içecekler vücudun gelişimini olumsuz etkiliyor. Özellikle çocukların asitli içecek tüketmesi kemik erimelerine, damar sertliği ve obezite hastalığına yol açıyor. Doğal bir içeceğimiz olan meyan kökü ise ne yazık ki unutuldu..."
Yayın tarihi: 24 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/24/gny/haber,49F5CAADAD294F518F85E40E68188080.html
Tüm hakları saklıdır.