Şu an
22 Temmuz 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
22 Temmuz 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Kırmızı biberin acılı tarihi
Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME , geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. 1492 yılında Kristof Kolomb İspanya'dan bir yolculuğa çıkar ve uzun bir seyahatin ardından kendini Amerika kıtasında bulur. İtalyan gezgin, dünyanın gidişatını değiştiren bu yolculuğunda Avrupalılara doğal kaynaklarından faydalanıp yerleşebilecekleri yeni bir toprak parçasının yanında, damak zevklerini değiştirecek bir yiyecek de sunar. Hindistan'da, Çin'de ve Tayland'da mutfakları baştan sona değiştiren kırmızı biber sayesinde pek çok insan, az bir para karşılığında gündelik yemeklerine lezzet katma şansına erişiyor.
Yaşam dosyaları
Ekmeğini e-ticaretten çıkaran Türkler
Sanal alemin Türk zenginleri, mucizelerle dolu başarı öykülerini SABAH'a anlattılar. Tolga Kabataş ve arkadaşları Türkiye'nin ilk açık artırma sitesi için Amerikalı internet devini örnek aldı....
Çocuğunuzun doktoru olun
Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ve Prof. Dr. Hilal Mocan'dan çocuk sağlığı rehberi....
Bu Pazar babaların
17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için....
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... ...
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler. ...
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Uçakta domates suyu içilir
Bayram baklavasız olmaz
Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
Yazarlar
AHMET ÖRS
Düğün pastasının hikâyesini biliyor muydunuz?
Eski Romalıların düğün pastası, bir ...
Balçiçek Pamir
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Spor değil yaşam merkezi
Spor salonları artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Üstelik sadece formda kalmak ya da stres atmak ...
Evlere servis 'haute couture'
Gece kıyafeti almaya Paris'e mi gidiyorsunuz? Çok demode! Artık yeni moda, tasarımcıların evinize gelip size özel ...
Hasankeyf treni kalkıyor...
Hasankeyf'e Sadakat Treni, 29 Ağustos'ta yola çıkıp 2 Eylül'de yolculuğunu tamamlayacak. ...
Teknoloji
Televizyon el hareketleriyle yönetilecek
Avustralyalı iki bilim adamı, uzaktan kumanda tutmadan, sadece el hareketleri aracılığı ile evlerdeki televizyon ve DVD ...
AB cep televizyonunda DVB-H'ı destekleme kararı aldı
Avrupa Birliği, yeni gelişmekte olan cep telefonundan televizyon yayınında (cep televizyonu), 'yayın teknolojisi' ...
Bilgisayarı damada yenilmez yaptılar
Bilim adamları, yaklaşık 500 milyar kere milyar kombinasyonun tamamını yükleyerek, bilgisayarı dama oyununda yenilmez ...