Yaz meyvesi ağız alerjisi yapabilir
Şeftalinin tüylerinden rahatsız oluyorsanız; kayısı, erik veya kiraza dokunamıyorsanız; kavun, karpuz yedikten sonra vücudunuzda kaşıntı başlıyorsa yaz meyvelerine karşı alerjiniz var demektir! Tıp dilinde 'ağız alerjisi' denen ve sıklıkla görülen sağlık sorunuyla ilgili olarak Memorial Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Keskinel şunları söylüyor: "Huş ağacına alerjisi olanlarda kivi, elma, armut, şeftali, nektarin, kayısı, kiraz, erik, kereviz, havuç, maydanoz, patates, domates, biber, mercimek, fasulye, kişniş, rezene, erik, fındık, fıstık, badem ve ay çekirdeği tüketildiğinde ağızda ve boğazda yanma ve kaşıntı; gözlerde sulanma ve kaşıntı; hapşırık ve burun akıntısı belirtileri görülebilir. Çimen polenleri alerjisinde ise; kavun, karpuz, kivi, portakal ve domates şikayete neden olabilir. Yine alerjiye sebep olan bitkilerden pelin otu alerjisinde; kereviz, havuç, kavun, karpuz ve elma ile oral alerji sendromu gelişebilir."
Yayın tarihi: 22 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/22/gny/haber,4B315C411DDE4E24BC73FA61A29EE28C.html
Tüm hakları saklıdır.