kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Baskın Hocamın baskını..

Baskın Hocam sabahın köründe bastı.. Telefonda tabii..
"Senin Aslan Amcan, 'Ne mozayığı ulan, mermer, mermer' demişti ya hani.. Sen o dilden anlarsın.. Ne romantiği.. Realist, realist" dedi..
"Bu seçimde kendi kendime verdiğim 'AKP'yi durdurmak' gibi bir misyonum olmasaydı, oyumu gider romantik Baskın Hocama verirdim" dedim ya..
Ona laf atıyor.
"Sen beni prestij için bağımsız aday olup Meclis'e giren ağalar ya da şeyhlerle karıştırma.. Politika yapmak için Meclis'e giren bir milletvekilinin yapabileceği o kadar şey var ki.. O tek milletvekili, bir Meclis gurubundan da öne geçebilir. Meclis gurupları bir yerde emir kulu. Lider ne derse o.. Oysa, bağımsız, adı üstünde bağımsız. Baş üstünde baş tanımaz.."
Dinliyorum.. Baskın Hocam, Anayasa'yı, yasaları, Meclis iç tüzüğünü madde madde işaret ederek anlatıyor ki, tek bir milletvekili, yel değirmenlerine saldıran Don Kişot değildir.
"Yani ne yaparsın Hocam" dedim..
Bir nefeste saydı..
Tabii gündem dışı söz alıp, kişisel görüşlerini ve temsil ettiği gurupların sorunlarını Meclis'e yansıtabiliyor. Onu biliyoruz.. Yazılı ve sözlü soru haklarını kullanarak hükümeti devamlı denetleyebilir. Onu da biliyoruz..
Başka?..
Tek başına yasa teklifi verebilir ve bu teklifleri, komisyon ve Meclis gündemine taşıyabilirmiş. Komisyonlar teklifi 45 günde gündeme aldı aldı, almadı, doğrudan Meclis gündemine taşıma hakkı doğarmış. Genel kurulda da ilk söz hakkı onun olurmuş.
Bağımsız milletvekilinin en önemli üç komisyonun, Plan ve Bütçe, İnsan Hakları ve KİT Komisyonlarına doğrudan katılma, konuşma ve oy, diğer bütün komisyonlara da, oy verme hakkı olmadan katılma, konuşma, Baskın Hocamın deyişi ile "Ezberi bozma" hakkı varmış..
Baskın Hocam "Tek kişilik ordunun her şeye rağmen romantik ama hoş bir teşebbüsten öte gitmesi zor, ülkemiz koşullarında..
Kanun teklifleri için, şimdiden Türkiye'nin tanınmış birçok akademisyen ve hukukçusundan oluşan bir hukuk danışma komitesi çalışması yürüttüğümü, yalnız olmadığımı, arkamda yetkin bir ekip bulunduğunu vurgulayabilirim" dedi.
Bir de kitapçık yollamış, Mülkiyeli kardeşim bana.. "Ezber Bozan Sözcük.." Bir yerden bulup okuyun lütfen.. Ne kadar çok şeyi yanlış bildiğimizi anlatıyor..
Gönül Baskın Oran'ın bir partinin lideri olmasını isterdi.
Bu ülkenin Baskın Oran'a oy verebileceğim günlere gelmesi en büyük dileğim..