Şu an
14 Temmuz 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
14 Temmuz 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Yemek stilistliği çok para kazanılan, gelişen bir endüstri, daha çok insana ihtiyaç var ama yemek stilistlerinin bildiklerini öğretecek yerleri yok.
Onların işi ağzımızı sulandırmak...
Nar gibi kızarmış bir piliç, dumanı tüten kıpkırmızı bir domates çorbası ya da parlak görünümlü, iştah açan sebzeler... Yemek stilistleri dergilerde veya televizyonlarda yer alan bu görüntülerde malzemelerin seçiminden pişmesine ve kameranın önüne konmasına kadar olan süreçten sorumlu tutuluyor. ...
Yaşam dosyaları
Çocuğunuzun doktoru olun
Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ve Prof. Dr. Hilal Mocan'dan çocuk sağlığı rehberi....
Bu Pazar babaların
17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için....
Sınav Stresinden kurtulma yolları
- Çok mu çalışmalı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen dinlenmeli mi?- Aileler stresli çocukları...
Akdeniz yemeği yazın iyi gider
Maslak'taki Sheraton otel'nin yeni restoranı L'Altra Risacca, makul fiyatları ve İtalyan mutfağının özel lezzetleriyle diğer otel restoranlarından ayrılıyor. Paris, Londra gibi büyük kentlere imrenirdim. Buralarda iyi restoranlar, bar ve kafeler hemen her semte yayılmıştır. ...
Karatahtada acaba bugün neler var?
Kültürümüzün belirgin motiflerinden biridir esnaf lokantaları. Esnaf lokantası sayılabilecek modern mekanlardan biri de mönünün yazıldığı karatahtası, cheese cake'i ve limonatasıyla ünlü Kantin. Esnaf lokantalarına bayılırım; bu konsepti nasıl olup da dünyaya yayamadığımıza da bir türlü akıl ...
Püfür püfür esintili 'Yedi Tepe' manzarası
İstanbul'da sıcaklığın kendisini fazlasıyla hissettirdiği bu günlerde herkes serin ve manzarası iyi mekânlara yöneliyor. Manzarasıyla ve mönüsüyle, Gaja Restaurant alternatiflerden biri. Bütün İstanbullular gibi ben de karabasan gibi bir hafta geçirdim. ...
Girit yemeklerinin sırrı otlarındadır
Yabani otları, zeytinyağlıları ve balıklarıyla ünlü Girit mutfağının en güzel yemek tarifleri Girit Bir Ege Lezzeti kitabında bir araya getirildi. Girit denilince, akla ilk gelenler MÖ 3000'lere uzanan tarihiyle Minos Uygarlığı'ndan geriye kalan kalıntıları, Osmanlı hâkimiyetindeki yılları ve tabii ...
Radika, ebegümeci
Mübadele döneminde, yaşam koşullarının benzerlikleri nedeniyle İzmir, Ayvalık ve Bodrum'a yerleştirilen Giritli Türkler, vazgeçemedikleri tatları sürdürebilme imkânı bulabilmiş. Kitabın önsözünü kaleme alan Banu ve Oğuz Uraz, bu benzerlikleri dile getirip, Girit mutfağının özelliklerini de şöyle ...
Caddede gerçek bir İtalyan restoranı
İtalyan mutfağının uygulayıcısı çok, ancak bu kültürün lezzetlerini doğru yansıtan restoran sayısı fazla değil. Pastarito, orijinal tarifleri uygulayan bir restoran. Anadolu yakasında sahil yolu ile Bağdat Caddesi arasında uzanan Plaj Yolu Sokak, Finlandiya kökenli Robert's Coffee ile bitişiğinde de ...
'Sultan'lara yaraşır bir yemek
Milli Eğitim'e bağışlanarak Kandilli Kız Lisesi adını alan Adile Sultan Sarayı, restore edildi. Boğaz'a tepeden bakan bahçeleri ve çimlerin üzerine kurulu şık masalarıyla ayrıcalıklı bir restorana dönüşen mekânın işletmecisi Boğaziçi Borsa. ...
Beğendiklerim
Boğaz'ın en güzel manzaralı noktasına yapılmış 19. yüzyıl Osmanlı sarayının yemyeşil bahçelerinde oturup, en iyi şaraplar eşliğinde son derece kaliteli yemekler tadarken, insan, İstanbul'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu fark ediyor. ...
İki karpuz her zaman bir koltuğa sığmaz
Günümüzde pek çok işletme hem kafe, hem restoran, hem de pastane gibi çalışıyor. Nişantaşı'ndaki Backhaus da bunlara bir örnek. Ancak birden çok kimliği tek mekânda başarıyla yaşatmak hiç de kolay değil. Restoran restorana benzerdi bir zamanlar; kafe de kafeye. ...
Dergi formatında ödüllü mönü
Bir ülkenin mutfağı, büyük otel restoranlarının mönü ve hizmet anlayışından büyük ölçüde beslenir. Mövenpick'teki AzzuR Restaurant da ödüllü mönüsü ve servisiyle örnek teşkil ediyor. Büyük otellerin restoranları genellikle ağızlarının tadını bilenlerce pek tercih edilmez. ...
Diğer Gurme Haberleri
Altın mönülü mekân
Mardin'in lezzet konağı
'Cadde'de balık
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
Yaylalardan pastanelere transfer
'Kayık'ta balık
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
Çilek rüyası
Yazarlar
Refik Durbaş
Filiz Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Evin en sıcak buluşma noktası
İhtiyaçlar değiştikçe, mutfaklar evlerin en canlı yeri haline geldi. Artık sadece yemek hazırlanan yer olarak görülmeyen ...
Evlerde deniz serinliği
Mavinin her tonu ve beyaz... Deniz kabukları, minareler, maket yelkenliler, çapalar, dümenler... ...
Banyolara yaz geldi
Bu yaz çok ama çok sıcak olacak. Bu da sık sık duşa gireceğiz anlamına geliyor... Bol vakit geçireceğiniz banyonuzu ...
Spor
Ver Kuranyi'yi al Appiah'ı
F.Bahçe, Appiah'a kanca takan Schalke'den golcü yıldızını istedi. Almanlar'ın '27 milyon euro' dediği Kuranyi'yle bire ...
Baptista bombası
Galatasaray yönetimi, taraftarlarını coşturacak yeni bir transferi daha bitirmek üzere Brezilyalı yıldız Baptista'yı ...
Yeni Ferdinand
Beşiktaş'ın kadrosuna katmak için gün saydığı West Ham United'ın forveti Carlton Cole, stiliyle Kartal'ın ...
Cuma
Kare As: Ayran
Tuzlu, soğuk, rahatlatıcı ve artık çok moda... Ayran sıradan bir içecek olmanın ötesine geçip kendi kültürünü yarattı, ...
Mutfak bir podyum
Mutfaklar artık evin içinde en çok zaman geçirilen mekânlar oldu. İskandinav, İtalyan ve Türk tasarımcılar da bu ...
Masstival'in büyüleyici kadınları
Bu hafta Parkorman'a yıldız yağacak. Avril Lavigne, Tori Amos, Sinead O'Connor ve Lauryn Hill'in yanı sıra ünlü Cake ...
Dünya
Chavez'in elçileri İran'da âlem yaptı
Venezüellalı diplomatların, Tahran'daki büyükelçiliklerinde İranlı kızlarla seks partileri yaptığı öne sürüldü. ...
Sezer'den göç yasası mektubu
Sezer tepkisini Almanya Cumhurbaşkanı Köhler'e mektup yazarak iletti. Almanya'da Türklerin yoğun protestosuna neden olan ...