Kış günlerinde içeride, yaz günlerinde sokağa serpiştirilmiş masalarında oturularak keyif yapılabilecek çok özel bir yer Asmalımescit... Akşamları belli bir saatten sonra çello ya da piyano sesleri dükkanlardan duyulmaya başlıyor ve sokağın etkileyici ruhu, sizi yavaş yavaş ele geçiriyor. 70 yıl öncesinin Rum mahallesi, şimdilerde ise bilumum sanat galerilerini, restoranları kucaklıyor.
BU İKİ ŞEFE DİKKAT!
Asmalımescit'te 10 yıldır hizmet veren bir restoran var; The Junction... The Marmara Pera ve Charlotte'ın ortasındaki mekanın iki şefi de çok ünlü. Biri, The Junction'ın mönüsünü oluşturan 'Le Gordon Bleu Paris' mezunu şef Mürşit Göksüzoğlu. Diğeri ise Yunan mutfağını Türkiye'de gerçek anlamda uygulayan tek şef, Selanik'teki Ta Nisia Restaurant'ın şefleri tarafından yetiştirilen Semih Kaplan. Akdenizliler'in yemek yeme alışkanlıklarından yola çıkan ekibin mönüsünde neler yok ki? Türk Mutfağı'ndan asmalı ızgara, dana incik, Yunan Mutfağı'ndan ahtapot ızgara, İtalyan Mutfağı'ndan patlıcanlı tortellini ve İspanyol Mutfağı'ndan deniz mahsullü pilav bunlardan sadece birkaç örnek... Kahvaltı, öğlen ve akşam mönüleriyle her gün sabah 07.00'den akşam 02.00'ye kadar gerçek bir 'brasserie' servisi veren The Junction, akşamüstü iş çıkışı bir tek atmak için keyifli bir bar. Beyoğlu'nda keyifli bir gün geçirmek isteyenler, çok uygun fiyatlarla hizmet veren bu mekanı deneyebilir.
Yayın tarihi: 12 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/12/gny/ozedincik.html
Tüm hakları saklıdır.