Yaz günlerinin vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen ayran, sadece tansiyona değil daha pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. İçeriğindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle, kanserin başlangıcını önleyip tümör hücrelerinin gelişimini gerileten ayran, aynı zamanda yüksek bir mineral ve vitamin deposu. Uzmanlar, sıcak yaz günlerinde, vücudun ter yoluyla kaybettiği su ve mineralin yerine konması açısından büyük önem taşıyan ayranın, sağlık yönünden son derece yararlı bir içecek olduğunu belirtiyor. Vücudun sıvı dengesini korumasında önemli rolü olan ayranın diğer faydaları şöyle sıralanıyor: Bağırsak florasının stabilitesini artırır ve düzenler. Sindirim sistemindeki olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olur. Birçok sindirim bozukluğu üzerinde tedavi edici etki yapar. Vücudun sıvı akışını dengelemek ve normal kan basıncını düzenlemek için gerekli olan potasyumu sağlar. Kolesterol miktarını azaltır ve toksik maddelerin nötralizasyonunu da gerçekleştirir.
Yayın tarihi: 10 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/10/gny/haber,FD5852E3ED10482DB2BD2FFBE92C0E3E.html
Tüm hakları saklıdır.