kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baykal Adıyaman’daki mitingde Erdoğan’ı eleştirdi.

Baykal karikatüre kızdı

AKP mitinginde açılan afişe kızan Baykal, "Asıl Daltonlar, Unakıtan, Cüneyd Zapsu ve Ofer'dir. Başbakan da Avarel'dir" dedi, kendisini Red Kit'e benzetti..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin Samsun mitinginde açılan, muhalefet liderlerini çizgi film kahramanları soyguncu Daltonlara benzeten pankarta fena kızdı. "Asıl Daltonlar, Başbakan, Unakıtan, Cüneyd Zapsu ve Ofer'dir. Başbakan da Avarel rolündedir" diyen Baykal kendisini de Red Kit'e benzetti. Miting için Adıyaman'a giderken uçakta konuşan Baykal, "Daltonlar muhalefet liderleri olarak bize benzemez. Bizim boylarımız aşağı yukarı aynı" esprisi yaparak, şöyle dedi: "Daltonlar, muhalefet liderlerinden çok Başbakan'a, Unakıtan'a, Cüneyd Zapsu'ya, Ofer'e yakışıyor. Bu tablo, yani iktidar tablosu Dalton benzetmesine daha uygun düşüyor. Başbakan da bu tanımlama içinde Avarel oluyor."

"BİZ RED KİT'İZ"
Baykal, muhalefet olarak yolsuzlukların üzerine gittiklerini belirterek şunları söyledi: "İktidar Dalton tanımlamasına uyarken, muhalefet olarak bize de soygunları önleyen Red Kit rolü düşüyor. Daltonları yakalıyoruz, yerli Daltonların Tüpraş soygununa tarafımızdan suçüstü yapılmıştır. Başbakan, Unakıtan, Zapsu ve Ofer, hepsi bu soygunun içinde." Erdoğan'ın kendisiyle televizyon kanallarında tartışmaktan kaçtığını belirtten Baykal, "Biz ülke sorunlarını kendisiyle tartışmak istiyoruz. Başbakan cibilliyet diyor. Kervan yürür diyor. Kılavuzu karga olan diyor. Allah aşkına bir seçim öncesi bunların ülke sorunlarıyla ne ilgisi var? Bunlar Başbakan'ın içinde bulunduğu ruhsal ezikliği ve bunalımı gösteriyor" dedi. Adıyaman'da coşkulu bir kalabalığa seslenen Baykal, hükümetin "Fakir fukara garip gureba" diye geldiğini belirterek, "Ama fakiri unuttular, zengine çalıştılar" dedi. Petkim'in satıldığını hatırlatan Baykal, şunları söyledi: "Kime sattık? Kime sattığımızı da bilmiyoruz. Karışık, alan da belli değil. Alan çıkıp söyleyemiyor. Seçimden 15 gün önce yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Seçim sonucunu bir bekleyin bakalım. CHP, iktidarında bu satışa el koyacaktır. Bundan önceki satışları da ülke yararı göz önünde bulundurularak yeniden gözden geçireceğiz. Genelkurmay Başkanı ile yaptığı görüşmede, 'Borsa düşüyor Paşam' demiş. Borsadaki tüm paranın yüzde 85'i 3 bin 500 kişinin elinde. Bunların bin 500'ü yabancı. Biz Başbakan'ın borsa düşüyor demesinden önce Adıyamanlıların sorunlarına çare bulalım demesini beklerdik.
Haberin fotoğrafları