Tatiliniz gıdayla zehirlenmesin
Sıcak yaz günlerinde besin zehirlenmesi yaşayıp tatil keyfinizin kaçmasını istemiyorsanız, uzmanların tavsiyelerine önem verin: Şişmiş veya delinmiş konserveleri kullanmayın. Kokan konservelerin tadına kesinlikle bakmayın. Yemek hazırlamadan, pişirmeden, servis yapmadan önce veya hayvanlara dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Ellerinizde yara veya kesik varsa, yemek hazırlamadan önce bir bandajla sarın. Meyve ve sebzeleri yemeden önce sirkeli suda yıkayın. Çiğ et için kullandığınız kesme tahtasını ve diğer aletleri, başka işlemlerde kullanmadan önce yıkayın. Mutfak önlüklerini sık sık yıkayın. Etin tamamının piştiğinden emin olun. Et, deniz ürünleri, süt ürünleri, yumurta ve beyaz eti buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabının dışında iki saatten fazla bırakmayın.
Yayın tarihi: 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/04/gny/haber,F14C6A83E64A43BF8695EDB11DC1ADF7.html
Tüm hakları saklıdır.