Kısa bir süre öncesine kadar dondurma denildiğinde sade, çikolatalı veya meyveli dışında başka bir çeşit aklımıza gelmezdi. Bugün ise kurabiyelisinden kestanelisine, kivilisinden cheese cake'lisine binbir lezzette dondurma bulmak mümkün. Dondurma düşkünü jüri üyelerimize en beğendikleri dondurma adreslerini sorduk..
Mini Dondurma
* * * * * * * *
Divan Pastanesi
* * * *
Mado
* * * *
Zeynel Muhallebicisi
* * * *
Ali Usta
* * *
Mini Dondurma
Bebek'teki ünlü Mini Dondurma, gece geç saatlere kadar açık. 1968'den beri hizmet veren dondurmacının sütlü, karadutlu ve sakızlı dondurmalarının lezzeti herkesin dilinde. Yapay tatlandırıcı kullanmıyor ve her zaman taze meyveden dondurma yapıyorlar. Mini Dondurma, Ahmet Örs, Taylan Kümeli, Hüseyin Ceylan, İbrahim Tunuslu, Elif Yalın, Sevim Gökyıldız, Elif Edes ve arkadaşları arasında dondurmaya düşkünlüğüyle tanınan sosyoloni öğrencisi Ezgi Erengönül'ün en çok sevdiği dondurmacıların başında geliyor. Tel: (0212) 257 10 70
(Aldığı oy: 8)* * * * * * * *
Mado
Türkiye'nin pek çok yerinde şubesi olan Mado, Maraş dondurmasının en güzel örneğini sunuyor. Mado, özellikle kesme dondurmasıyla ünlü. Lacivert Restaurant'ın şefi Hüseyin Ceylan, dondurmada özellikle taze meyve kullanımının önemini vurguluyor ve Mado'yu bu yüzden tercih ettiğini söylüyor. Mado Sevim Gökyıldız, İbrahim Tunuslu ve Ezgi Erengönül'ün de favorilerinden Beyoğlu Mado, Tel: (0212) 244 17 81
(Aldığı oy: 4)* * * *
Divan Pastanesi
1956 yılında Divan Oteli'nin açılmasıyla beraber hizmete giren ve İstanbullularla tanışan Divan Pastanesi, özellikle çikolata ve dondurmasıyla ünlü. Divan dondurmalarının en çok beğendikleri arasında olduğunu söyleyen Şef İbrahim Tunuslu, dondurmada salep değil, taze süt ve gerçek meyve özleri kullanılması gerektiğini belirtiyor. Erenköy'deki Divan'ın dondurması Mutfak Dostları Derneği İkinci Başkanı Sevim Gökyıldız ve Ezgi Erengönül'ün favorilerinden. Sevim Gökyıldız, "Özellikle Divan'ın karadut dondurması nefistir," diyor. Elif Edes de Taksim'deki Divan'ın müşterilerinden. Tel: (0212) 233 35 07
(Aldığı oy: 4)* * * *
Zeynel Muhallebicisi
1925'ten beri hayatımızda olan Zeynel, aslında sütlü tatlılarıyla iddialı bir isim. Ama dondurmasının lezzeti de tatlılarından geri kalmıyor. nüri üyelerimizden Ahmet Örs, Sevim Gökyıldız, Hüseyin Ceylan ve Ezgi Erengönül, bu konuda hemfikir. Ezgi Erengönül, "Kaymaklı dondurma denildiğinde Zeynel'in ismini saymadan geçmek olmaz. Şimdi, bunu düşünürken bile canım Zeynel'den dondurma çekti!" diyor. Tel: (0216) 456 52 90
(Aldığı oy: 4)* * * *
Ali Usta
Moda'nın meşhur dondurmacısı Ali Usta, Taylan Kümeli, Sevim Gökyıldız ve Nedim Saban'ın en çok sevdiği dondurmacılardan. Dükkâna adını veren Ali Kumbasar, dondurmalarını 1969'dan bu yana aynı formülle hazırlıyor. Tel: (0216) 414 18 80
(Aldığı oy: 3)* * *
Cremeria Milano
Daha gurmelerin haberi olmadan bloglara konu olan dondurmacının pek çok müdavimi var. Cremeria Milano, Emre Erbabacan'ın favorisi. Ezgi Erengönül de buradaki dondurmalara bayılıyor! Tel: (0212) 245 50 64
(Aldığı oy: 2)* *
Gezi İstanbul
Gezi İstanbul'un dondurmaları, Elif Edes'in tercihleri arasında. Mevsim meyvelerinden hazırlanmış dondurma topları ve taze meyvelerin üzerine çikolata parçacıkları serpiliyor ve frambuaz ve böğürtlen soslarıyla süsleniyor. Tel: (0212) 292 53 53
(Aldığı oy: 1)*
Kanaat Lokantası
Kanaat Lokantası her ne kadar dondurmacı olmasa da, Ahmet Örs'ün dondurma denildiğinde aklına gelen ilk isim. Örs, "Dondurmayı taze sütle yapıyorlar. Özellikle kaymaklı dondurmasının tadına doyum olmuyor," diyor. Tel: (0216) 341 54 44
(Aldığı oy: 1)*
Ahmet Örs (Mutfak Dostları Derneği Başkanı, SABAH Ekler yazarı)
* Zeynel Muhallebicisi
* Rumeli Pastanesi
* Mennan Dondurma
* Mini Dondurma
* Kanaat Lokantası
Taylan Kümeli (Beslenme ve diyet uzmanı)
* Ali Usta
* Roma Dondurmacısı
* Mini Dondurma
Elif Edes (Yemek danışmanı, catering şirketi sahibi)
* Divan Pastanesi
* Gezi İstanbul
* Mini Dondurma
Sevim Gökyıldız (Mutfak Dostları Derneği İkinci Başkanı, yemek yazarı)
* Mini Dondurma
* Ali Usta
* Mado
* Zeynel Muhallebicisi
* Divan Pastanesi
Nedim Saban (Tiyatrocu, Tatlıcı Tombak'ın sahibi)
* Yaşar Pastanesi
* Ali Usta
Elif Yalın (Bebek Mangerie'nin sahibi)
* Mini Dondurma
* Venüs Pastanesi
Emre Erbabacan (Doktor)
* Prinkipo
* Cremeria Milano
* Yeni Güler Pastanesi
İbrahim Tunuslu (Ortaköy Radisson SAS Bosphorus'un Şefi)
* Mado
* Mini Dondurma
* Divan Pastanesi
Hüseyin Ceylan (Lacivert Restaurant'ın şefi)
* Mado
* Mini Dondurma
* Zeynel Muhallebicisi
Ezgi Erengönül (Öğrenci)
* Mini Dondurma
* Divan Pastanesi
* Mado
* Zeynel Muhallebicisi
* Cremeria Milano
Diğerleri
Mennan Dondurma (İzmir) Prinkipo (Büyükada)
Roma Dondurmacısı Rumeli Pastanesi (İzmir)
Venüs Pastanesi (Etiler) Yaşar Pastanesi (Maraş)
Yeni Güler Pastanesi (Ayvalık)
Yayın tarihi: 29 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/29/cm/haber,1A31996761394EB6B3BB3FC039B8529E.html
Tüm hakları saklıdır.