kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: Siyaset tutarlılık alanıdır

ANKA
Yeni Haber
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar AKP ve CHP'nin yeni adaylarla yaptığı "vitrin" çalışmasını isim vermeden eleştirdi. Ağar: "Siyasi partiler mağazalarında yeni ürünlerin takdim edildiği alanlar değildir, tutarlılık gerektiren alanlardır" dedi. Ağar Sinan Aygün'ün aday olmamasıyla ilgili olarak da "Gelene hoş geldin, gidene güle güle, kimseyle de uğraşmak filan benim işim değil. Ben büyük işlerle uğraşıyorum" diye konuştu.

Ağar NTV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anavatan Partisi'yle birleşme görüşmelerinde önemli rol oynayan Sinan Aygün'ün birleşmenin hayal kırılığıyla sonuçlanmasının ardından adaylığını çekmesiyle ilgili bir soruya Ağar şöyle yanıt verdi:

"Benim hiçbir şey umurumda değildir. Kılıcı çeker, bayrağımı alır, yürür yoluma giderim. Benimle beraber gelen hedefe ulaşır, gelemeyen de oturur evinde barkında, birşey demem. Gelene hoş geldin, gidene güle güle, kimseyle de uğraşmak filan benim işim değil. Ben büyük işlerle uğraşıyorum, bu işlerle filan uğraşmam. Burası bir mücadele işi, bura bir yürek işi. Siyasette bu meydanda idama gitmiş insanlarız, o gelenekten geliyorum."

BİZ ZATEN MERKEZDEYİZ

AKP ve CHP'nin merkeze yaklaşmak için farklı siyasi geçmişlere sahip isimleri aday gösterdiğinin ifade edilmesi üzerine Ağar, Türkiye'nin merkez partisinin DP olduğunu söyledi. İsim vermeden AKP ve CHP'nin vitrin çalışmasını eleştiren Ağar, "Siyasi partiler mağazalarında yeni ürünlerin takdim edildiği alanlar değildir, tutarlılık gerektiren alanlardır. Merkez sağda liderlik iddialarında olanlara bakıyorsunuz sol parti içindeler" şeklinde konuştu.

Ağar, AKP ve CHP'nin halk nezdinde kendilerini beğendiremediklerini bu nedenle yeni isimlere adaylık verdiklerini savundu. Ağar "Biri milli görüş gömleğini atıyor, biri sol gömleği atıyor. Tabanda bir karşılığı var mı burası belli değil. Ben iki dönem bağımsız seçildim hiçbir partiye gidemedim" dedi.

Ağar, DP kadrolarının kendi alanlarında liyakatli isimler olduğunu ifade ederken de "Hepsi siyasi tutarlılığı olan insanlar" diye konuştu.