Şu an
23 Haziran 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
23 Haziran 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Bağdat Caddesi’ndeki Pastarito, İtalyan mutfağının iyi bir uygulayıcısı...
Caddede gerçek bir İtalyan restoranı
İtalyan mutfağının uygulayıcısı çok, ancak bu kültürün lezzetlerini doğru yansıtan restoran sayısı fazla değil. Pastarito, orijinal tarifleri uygulayan bir restoran. Anadolu yakasında sahil yolu ile Bağdat Caddesi arasında uzanan Plaj Yolu Sokak, Finlandiya kökenli Robert's Coffee ile bitişiğinde de ...
Yaşam dosyaları
Bu Pazar babaların
17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için....
Sınav Stresinden kurtulma yolları
- Çok mu çalışmalı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen dinlenmeli mi?- Aileler stresli çocukları...
'Bir ömrü paylaşmaya var mısın?'
Evlilik yolunda ilk adımı attınız ve sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeye karar verdiniz......
'Sultan'lara yaraşır bir yemek
Milli Eğitim'e bağışlanarak Kandilli Kız Lisesi adını alan Adile Sultan Sarayı, restore edildi. Boğaz'a tepeden bakan bahçeleri ve çimlerin üzerine kurulu şık masalarıyla ayrıcalıklı bir restorana dönüşen mekânın işletmecisi Boğaziçi Borsa. ...
Beğendiklerim
Boğaz'ın en güzel manzaralı noktasına yapılmış 19. yüzyıl Osmanlı sarayının yemyeşil bahçelerinde oturup, en iyi şaraplar eşliğinde son derece kaliteli yemekler tadarken, insan, İstanbul'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu fark ediyor. ...
İki karpuz her zaman bir koltuğa sığmaz
Günümüzde pek çok işletme hem kafe, hem restoran, hem de pastane gibi çalışıyor. Nişantaşı'ndaki Backhaus da bunlara bir örnek. Ancak birden çok kimliği tek mekânda başarıyla yaşatmak hiç de kolay değil. Restoran restorana benzerdi bir zamanlar; kafe de kafeye. ...
Dergi formatında ödüllü mönü
Bir ülkenin mutfağı, büyük otel restoranlarının mönü ve hizmet anlayışından büyük ölçüde beslenir. Mövenpick'teki AzzuR Restaurant da ödüllü mönüsü ve servisiyle örnek teşkil ediyor. Büyük otellerin restoranları genellikle ağızlarının tadını bilenlerce pek tercih edilmez. ...
Altın mönülü mekân
İstanbul gibi bir metropolde mekânların uzun ömürlü olmaları zor. Konsept, mönü ve isim değişikliğiyle mekânların hep 'yeni' kalmasını sağlamaksa yaratıcılık ve işletmecilik gerektiriyor. İzzet Çapa'nın sahibi olduğu Banlieue Gold bu tür mekânlara örnek. ...
Mardin'in lezzet konağı
Mardin mutfak kültürünün başarılı temsilcisi Cercis Murat Konağı, yerli ve yabancı turistlerin bildiği bir mekân. Soğanlı yoğurt çorbası, kimyonlu nohut köftesi, Süryani usulü içli köfte, mahlepli patlıcanlı pilav gibi pek çok yöresel lezzeti bir arada tatmak mümkün. ...
'Cadde'de balık
İstanbul'un yeme içme dünyasında en önemli yenilikleri yapan restoranlar, İstanbul'un Anadolu yakasında yoğunlaşıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki Doğa Cadde de bu mekânlardan biri. Yenilebilir otlar özenle, bol suda azar azar, özellikleri, dirilik ve renkleri kaçmadan, kısa süre ...
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Garga, sabahtan gecenin çok geç saatlerine kadar değişik konseptlerde hizmet veren yeni tip mekânlardan. Değişen saatlere göre bu katlar kahvaltı salonu, restoran ya da kulüp olarak değerlendiriliyor . Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Arnavutköy'de oturmuş keyifle yemeğimi yerken, köprünün tüm ...
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
İstanbul'daki yeme içme ve eğlence mekânlarının büyük kısmı Avrupa yakasında bulunuyor. Ancak lezzet avcıları ve özellikle kırmızı et sevenler için Bağdat Caddesi'nde yeni bir mekân var: Et'n More. İstanbul'un Avrupa kesiminde oturanlar Anadolu yakasına genellikle taşra gözüyle bakar. ...
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. ...
Diğer Gurme Haberleri
'Kayık'ta balık
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
Çilek rüyası
Serinleten içecekler
Mutfakta yine Ece var
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Küçük bir gurme cenneti
'Eşkili' Maraş yemekleri
Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
Yazarlar
Sunay Akın
Metin Kalkavan
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
En akıllı alışveriş bilinçli olandır!
Yaz indirimleri birbiri ardına başlıyor. Alışverişe çıkmadan önce ihtiyacınız olanları belirleyin ve sadece 'ucuz' diye ...
Uzanmışım kumsala...
Artık plajda, havuz başında ya da bahçede güneşin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Bunun için konforlu bir şezlong ve ...
Dikkat edin, dayanamayıp yiyebilirsiniz
Son günlerde her yerde iştah açıcı bir pastaneyi andıran, sabun dükkânları açılıyor. Bu dükkânlarda satılan doğal ...
Spor
Lincoln barışı
Özhan Canaydın döneminin 'en flaş transferi', sarı-kırmızılı yönetim ile taraftarlar arasındaki buzları eritti. ...
Gökhan: Yüzde 80 Galatasaray'dayım
Kayserispor'un bırakmak istemediği Gökhan Ünal, "Galatasaray ile her konuda anlaşmaya vardım. ...
Stadı Kalli açacak!
Galatasaray'ın 74 yaşındaki hocası, Seyrantepe'de yapımı iki yıl sürecek stat için, "Umarım proje olarak kalmaz, ...
Cuma
Kare As: Havuz
Yaz aylarında şehir hayatındaki en popüler kaçış noktalarından olan havuzlar, yaşattıkları tatil havasıyla herkesi ...
Kimseyi veto etmeyen yüksek eğlence seçim kurulundan duyurulur
Fransız robot ikilisi Daft Punk İstanbul'da. Türk rock'çıları rüştünü ispatladı; Aylin Aslım'dan Teoman'a kadar pek çok ...
Yeni Japon filmi
Ursula Le Guin'in ejderha, büyücü ve macera dolu eserinden uyarlanan Yerdeniz Öyküleri, Japon animasyon sinemasının son ...
Dünya
AB anayasasına sancılı doğum
Zirvede saatler boyu süren tartışmalar sonrası istenilen sonuca ulaşılamadı. Türkiye'nin AB üyeliği konusu düğümlenen ...
Kıbrıs'ta yeni bir kapı krizi
Adalı Türklerin yılbaşında Lokmacı kapısını açmasının rövanşını almak isteyen Rum yönetimi Güzelyurt'taki bir başka ...