kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TIKA BASA DOLU Kamyonun çarptığı midibüse, araçta 24 koltuk olduğu halde 45 kişi balık istifi bindiği için ölü ve yaralı sayısı çok yüksek oldu.

Alkollü şoför mıcıra girdi: 7 ölü, 40 yaralı

Mehmet UZUNKENDİR /MERKEZ
Çanakkale'de 2.4 promil alkollü kamyon sürücüsü, yokuş inerken kamyonu mıcıra kaptırınca düğüne giden 46 kişiyi taşıyan midibüse çarptı..
Çanakkale'de önceki akşam meydana gelen kaza, ihmaller zinciri nedeniyle katliama dönüştü. Ezine'nin Koçali köyünde, 24 kişilik midibüsüne 45 kişi bindiren Nuri Demir, Çanakkale'ye düğüne gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada aşırı alkollü kamyon sürücüsü 47 yaşındaki Gürol Kasap da Çanakkale'den Ezine yönüne gitmek üzere hareket etti. Ancak alkolün etkisiyle Kasap, İntepe'de yokuş aşağı inerken kamyonu mıcıra kaptırdı. Kontrolden çıkan kamyon, karşı yönden gelen midibüse çarptı. Kazada, midibüste bulunan 46 kişiden, damat Mesut Çabuk'un anneannesi Şehriye Dursun, yengesi Adile Dursun, babaannesi Sebahat Çabuk ile akrabaları Nurcan Süzen ve Halil Yılmaz olay yerinde, Asuman Benli ve dedesi İsmail Dursun ise hastanede öldü. Kamyon sürücüsü ile damadın annesi ve babasının da aralarında bulunduğu 40 kişi ise yaralandı. Düğün iptal edilirken, damat Çanakkale'de olduğu için kurtuldu. Durumu ağır olan Emrah Demirci İzmir'e sevk edildi.

EHLİYETİNE EL KONMUŞ
2.4 promil alkollü olduğu belirlenen kamyon sürücüsü Gürol Kasap, lince uğramaması için üzeri çarşafla örtülerek kaçırıldı. Dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Kasap'ın 8 ay önce Çanakkale'de alkollü araç kullanırken yakalanınca ehliyetine 6 ay el konulduğu, buna rağmen yine araç kullanmaya devam ettiği ve 4 ay önce Bandırma ile Karacabey'de ehliyetsiz araç kullanırken yakalandığı, 10 gün önce de yine Çanakkale'de kamyona fazla yük aldığı için ceza yediği ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları