kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uzan, partililerin havaalanına getirdiği bir kamyonet üzerindeki fındık ağacının yanında konuştu.

Uzan: Namussuzum fındık 8 YTL olacak

Enis YILDIRIM - İlhan DEMİRCİOĞLU / MERKEZ
Samsun'da diğer partilerin kendilerini taklit ettiğini ileri süren Genç Parti lideri Uzan, "Size şeref sözü, fındık 8 YTL olacak" dedi..
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, iki gün sürecek Karadeniz gezisini için dün Samsun'dan başlattı. Özel uçağıyla Samsun Çarşamba Havaalanı'na gelen Uzan, burada kalabalık bir parti grubu tarafından karşılandı. Fındık üreticileri Uzan'ı havaalanına getirdikleri bir kamyonet üzerindeki fındık ağacının yanına çıkardı. Ağaçtan fındık toplayan Uzan, "Size namus ve şeref sözü, fındık 8 YTL olacak" dedi. Daha sonra davul zurna eşliğinde seçim otobüsüne binen Uzan, ilk önce Çarşamba, sonra da Terme ilçelerine uğradı. Halka hitap eden Uzan, Genç Parti'nin dile getirdiği birçok vaadin, AKP, CHP ve MHP tarafından sahiplenildiğini ileri sürdü.

'MAKAM İÇİN YOKUZ'
Uzan, "Demek ki, doğruları söylüyoruz. Siyasette makam için yokuz. Söylediklerimiz, Türk milletinin ihtiyacı olan şeyler. Orijinaller taklit edilemez" diye konuştu. Uzan, Genelkurmay Başkanlığı'nın "senaryo" ile ilgili açıklamasıyla ilgili soruları da yanıtladı. "Bunlar AK Parti'nin bilinçli tavrı. TSK ile kavga etmek AK Parti'nin tavrı. Terörle mücadele edemeyince, ordumuzla uğraşmaya çalışıyorlar" diyen Uzan, "Kuzey Irak'a girilmeli" dedi. "Yeni dönemde Meclis'e AKP, CHP, MHP ve Genç Parti girecektir" diyen Uzan, Meclis'e girmeleri halinde ittifak arayışlarından uzak duracaklarını kaydetti. Uzan, bir gazetecinin "DP'ye şans tanımıyor musunuz?" sorusuna, gülerek "Siz tanıyor musunuz?" diye cevap verdi.

'TÜRBAN SORUNU YOK'
Karadeniz gezisinin Ordu durağında basın toplantısı düzenleyen Genç Parti lideri Cem Uzan, "Eğer bu ülkede türban sorunu varsa, 4.5 yıldır bu hükümet bu sorunu neden çözmedi. Bu ülkenin insanları 70 yıldır dini inançları ile yaşıyor. Dini inançlara yönelik oy avcılığı yaparsanız, bu kabul edilemez. Türkiye'nin türban değil, terör sorunu vardır" şeklinde konuştu. AB sürecine de değinen Uzan, Türkiye'yi AB kapısında diz çökmüş yalvaran konumundan çıkartacaklarını söyledi.