kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Coşkun Ulusoy

Oyak Grubu, 2.7 milyar doları enerji ve yurtdışına yatıracak

Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, bankanın Hollandalı ING'ye satışıyla yaratılan değeri, ikisi Türkiye'de, biri yurtdışında olmak üzere enerji ve grubun etkin olduğu diğer yatırım alanlarında değerlendireceklerini söyledi..
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Türkiye'de ciddi bir enerji yatırımı için görüşmeler yaptıklarını söyleyerek, bankanın satışından yaratılan değer ile daha etkin oldukları alanlarda yatırım yapacaklarını belirtti. Türkiye'de ve dışarıda yeni yatırım alanları araştırdıklarını kaydeden Ulusoy, Oyak Grubu'nun perakende çizgisinden uzuklaşma stratejisi ile önce Ordu Pazarları'nı şimdi de Oyakbank'ı sattıklarını bildirdi. Oyakbank'ın Hollandalı ING'ye satışı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Coşkun Ulusoy, Türkiye gündeminin seçimler ve Kuzey Irak gibi kritik konular ile meşgul olduğu bir dönemde 2.7 milyar dolarlık bir satışa imza attıklarına dikkat çekerek, "ING'nin aldığı yatırım kararı Türkiye ve Türk milletine olan güveni ifade ediyor" dedi. Ulusoy, yurt dışına yönelik bir yatırım çalışmalarının söz konusu olduğunu, ancak bu çalışma belirli bir aşamaya geldiğinde açıklayacaklarını belirterek, yatırımcı bir kuruluş olarak başka bir yerde daha büyük bir fırsat gördüklerinde oraya gittiklerini ifade etti. Türkiye içinde ve dışında daha büyük katkılar yapabilecekleri alanlara geçmek istediklerini kaydeden Ulusoy, enerji alanındaki yatırım planları haricinde, ayrıca başka bir yatırım alanında teklif vermeye hazırlandıklarını söyledi.

'ERDEMİR İLE İLGİSİ YOK'
Oyakbank satışı ile Erdemir arasında bir ilişki kurulmasının yanlış olacağını söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti: "Erdemir'i 2005'in sonunda alacağız diye, 2005'in başında bankayı satma kararı aldık, satacağız, sonra Erdemir'i alamazsak ne olacak? Sattığımızla mı kalacak? İkisinin arasında bir ilinti kurulması doğru değil. Elde edilen kaynaklar ihtiyaca göre kullanılır. Mesela önümüzdeki yıl, şubat ayında 500 milyon dolarlık ödememiz geliyor. Erdemir'in üzerindeki borç 10 yıllık bir borç, 3 yılı ödemesiz. O günkü faiz hadleriyle bakıldığında iyi faiz hadleri var. Niye ödeyelim? Günü gelir, ihtiyaçlar doğar, ödeyebiliriz. Ama şu anda ödeme yapmak için bir plan yapmadık. Elimizdeki bu güçlü kaynağı çok daha iyi alanlara yatırmamız bunu Türkiye içinde ve dışında kullanmamız doğru değil mi? Yani, bunu buraya ödeyip de yurt dışında yatırım yapsak, bu sefer onun için borç alsak ne değişecek?"
Haberin fotoğrafları