kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. Kürşat Bozkurt

Kalbini sevenler sofrada zeytinyağına yer açsın

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Genel olarak beslenmede dikkat edilmesi gerekenler:

* Tam buğday veya çavdar ekmeği tercih edilmeli.

* Beyaz et; yağlı kırmızı et veya yumurta sarısı yerine tüketilmeli.

* İyi yağlar; zeytinyağı gibi işlem görmemiş yağlardır. Kötü yağlar; hayvansal yağlar, margarin ve işlem görmüş bitki yağlarıdır. Zeytinyağı tüketimi ön planda olmalı.

* En iyi alkollü içki seçeneği kırmızı şaraptır.

* Hücrelerin, serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunması için her gün 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ veya az pişmiş olarak tüketmek gerekir.

* Yağsız süt ürünleri; protein ve kalsiyumdan zengin, doymuş yağdan fakir besinlerdir ve tercih edilmelidir.