Yaz aylarında zehirlenme artıyor
Besin zehirlenmelerinin yüzde 10'unun parazitlerden kaynaklandığına dikkat çeken uzmanlar, yaz aylarında sıkça görülen besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyarıyor. Özellikle yeşil yapraklı ürünlerin çok iyi yıkanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, şu uyarılarda bulunuyor: Besin zehirlenmelerine karşı tazeliğinden emin olmadığınız et, tavuk, yumurta, süt ve iyi yıkanmamış sebzelerden kaçının. Besinleri hazırlayan kişiler el temizliğine dikkat etmeli, gıdaların paketlenmesine, pişirilmesine ve saklanmasına özen gösterilmeli.
Yayın tarihi: 14 Haziran 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/14/gny/haber,35EF9012656C4E89BF45F5CD90867B18.html
Tüm hakları saklıdır.