kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Evlenecek çiftler, düğünün en önemli ayrıntılarından biri olan, ve tarihi Roma İmparatorluğu'na kadar dayanan pastalarını binlerce çeşit arasından seçmekte zorlanıyor. Peki gelin ve damat tarafından şans getirdiğine inanılan düğün pastasında son trendi biliyor musunuz? Pasta, artık düğünün yapılacağı mekanda değil, başka bir pastanede istenilen tasarım ve lezzette yaptırılıyor. Alışık olduğumuz kat kat beyaz pastalar; yerini rengarenk, birbirinden değişik motiflerle bezeli, çok katlı ve gösterişli tasarımlara bıraktı. Bir de artık eskisi gibi çikolatalı değil, meyveli pastalar tercih ediliyor... Çiçek, melek ve kalplerle süslenen pastalar maket halde hazırlanıyor; salona maket getiriliyor. Gerçeği ise mutfakta dilimleniyor. Amaç, pastanın deformasyonunu engellemek. Gelin ve damat, maket pastanın tepesine ya da ortasına konan bir dilim gerçek pastayı birbirlerine yediriyor. 100 kişilik bir pastanın fiyatı, maketiyle beraber 600 YTL'ye mal oluyor. Ödemelerde kredi kartına taksit bile yapılıyor.

MEKANA GÖRE!
Görgülü Pastanesi şefleri, pasta konseptlerinin düğün mekanına göre farlılık gösterdiğini anlatıyor: "Kır düğünü yapanlar çiçeklileri, salon düğünü yapanlar düz beyaz çok katlı pastaları tercih ediyor. Kışın çikolata, yazın ise meyveliler tercih ediliyor. Bizde pasta dilimleri 4 ila 7 YTL arasında değişiyor."