Şu an
9 Haziran 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
9 Haziran 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
İki karpuz her zaman bir koltuğa sığmaz
Restoran restorana benzerdi bir zamanlar; kafe de kafeye. Pastaneler kesinlikle yemek servis etmeye kalkışmazlardı. Kitabevleri de sadece kitap satarlardı. Şimdiyse, dekoruna, servis takımlarının şıklığına bakarak restoran sandığınız birçok mekânda mönü önünüze geldiğinde burasının aslında bir kafe olduğunu fark ediyorsunuz. Kafe görünümlü pek çok yer de restoran çıkıyor!
Yaşam dosyaları
'Bir ömrü paylaşmaya var mısın?'
Evlilik yolunda ilk adımı attınız ve sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeye karar verdiniz......
Kansere umut
Kemoterapi, radyoterapi gibi klasik tedavi yöntemlerinin iyileşme sağlamadığı hastalar için yeni bir umut olan gen tedavisi dünyada sadece Çin'de uygulanıyor....
İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü paneli
9-22 nisan tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftasi nedeniyle İstanbul Üniversitesinde "İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü" hakkında bir panel düzenlendi....
Dergi formatında ödüllü mönü
Bir ülkenin mutfağı, büyük otel restoranlarının mönü ve hizmet anlayışından büyük ölçüde beslenir. Mövenpick'teki AzzuR Restaurant da ödüllü mönüsü ve servisiyle örnek teşkil ediyor. Büyük otellerin restoranları genellikle ağızlarının tadını bilenlerce pek tercih edilmez. ...
Altın mönülü mekân
İstanbul gibi bir metropolde mekânların uzun ömürlü olmaları zor. Konsept, mönü ve isim değişikliğiyle mekânların hep 'yeni' kalmasını sağlamaksa yaratıcılık ve işletmecilik gerektiriyor. İzzet Çapa'nın sahibi olduğu Banlieue Gold bu tür mekânlara örnek. ...
Mardin'in lezzet konağı
Mardin mutfak kültürünün başarılı temsilcisi Cercis Murat Konağı, yerli ve yabancı turistlerin bildiği bir mekân. Soğanlı yoğurt çorbası, kimyonlu nohut köftesi, Süryani usulü içli köfte, mahlepli patlıcanlı pilav gibi pek çok yöresel lezzeti bir arada tatmak mümkün. ...
'Cadde'de balık
İstanbul'un yeme içme dünyasında en önemli yenilikleri yapan restoranlar, İstanbul'un Anadolu yakasında yoğunlaşıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki Doğa Cadde de bu mekânlardan biri. Yenilebilir otlar özenle, bol suda azar azar, özellikleri, dirilik ve renkleri kaçmadan, kısa süre ...
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Garga, sabahtan gecenin çok geç saatlerine kadar değişik konseptlerde hizmet veren yeni tip mekânlardan. Değişen saatlere göre bu katlar kahvaltı salonu, restoran ya da kulüp olarak değerlendiriliyor . Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Arnavutköy'de oturmuş keyifle yemeğimi yerken, köprünün tüm ...
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
İstanbul'daki yeme içme ve eğlence mekânlarının büyük kısmı Avrupa yakasında bulunuyor. Ancak lezzet avcıları ve özellikle kırmızı et sevenler için Bağdat Caddesi'nde yeni bir mekân var: Et'n More. İstanbul'un Avrupa kesiminde oturanlar Anadolu yakasına genellikle taşra gözüyle bakar. ...
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. ...
'Kayık'ta balık
Ege'nin lezzetlerini Haliç kıyısına taşıyan Le Caique Cibali, taze balıklarının yanı sıra değişik mezeleriyle de iddialı. Cibali'deki yerinde müdavim kitlesini oluşturan Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açıyor. ...
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
24-30 Nisan tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Arap, Afrika ve Güney Avrupa kültürlerini bir arada bulunduran Fas'ın büyülü dünyası İstanbullularla buluşacak. ...
Çilek rüyası
En sevilen meyvelerin başında gelen çileğin zamanı başlıyor. Bir zamanlar bahar meyvesi olarak bilinen çilek artık her daim tezgâhlarda kendine yer bulsa da her şey vaktinde güzeldir. Bu meyvenin cezbedici lezzetine kapılan Barcelo Eresin Topkapı Hotel de bir haftasını çileğe adamış. ...
Diğer Gurme Haberleri
Serinleten içecekler
Mutfakta yine Ece var
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Küçük bir gurme cenneti
'Eşkili' Maraş yemekleri
Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
Tarsus mutfağını keşfedin
Balık bizim, Denize ne?
50 yıl sonra yeniden Çin restoranı
Yazarlar
Ali Poyrazoğlu
Sunay Akın
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Metin Kalkavan
Alışveriş
Parklar eve taşındı
Oyun evleri, kaydıraklar, salıncaklar, piknik setleri, şişme havuzlar ve daha neler neler... ...
Yeşilliklere serilme zamanı
Çimenlere yayılıp ızgaraları yakmanın zamanı geldi. Peki, piknik malzemeleriniz hazır mı? Sepetten portatif ocaklara, ...
Evin en sevimli odası
Mobilyasından perdesine, duvar kâğıdından halısına kadar tam takım dekore edilebilen bebek odalarındaki ürünler, ...
Spor
Kupaları istiyorum
FBTV'yi evinde konuk eden Roberto Carlos, imzayı attı; hemen sırtına geçirdiği sarı-lacivertli formayla alınabilecek ...
Tek hedef Figo
F.Bahçe'nin Carlos'u almasının ardından bir bomba patlatmak isteyen G.Saray, Portekizli yıldız Luis Figo'yu transfer ...
Tuncay arada kaldı
Salı günü biraraya gelmesi beklenen başkan Aziz Yıldırım ile Tuncay Şanlı'nın dün yapılan görüşmesinden sonuç çıkmadı. ...
Cuma
Çocuk Mekânları
Yaz tatili yaklaşırken anne-babalar, çocuklarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirecekleri mekânların arayışına girdi. ...
Rüya gibi çete yeniden buluştu
Birbirinden karizmatik üyeleriyle ilgi çeken Ocean's çetesi, üçüncü filmde yeniden toplanıyor. ...
Vücut tipine göre imaj belirleme
Her kadının vücut tipi farklıdır ve buna göre giyinmesi gerekir. Örneğin toplu kadınlar bilinenin aksine bol değil, ...
Dünya
Komploda Türk istihbaratı iddiası
Irak Başbakanı El Maliki, yabancı istihbaratın kendisini devirmeye çalıştığını söyledi. ...
"Füze sistemini Türkiye'de kurun"
Putin, G-8 zirvesinin son günü ABD'ye kurmak istediği füze kalkanı sistemi hakkında yeni bir teklifte bulundu. ...