Burası Türkiye! Her şey oluyor.
Ancak bugün turkquality'yi değil Yavuz İskenderoğlu'nu anlatmak istiyoruz.
Çünkü ilginç bir girişimci.
250 kişiye iş veriyor,
emlak yatırımı yapmıyor. Hâlâ
kirada oturuyor, ev almayı düşünmüyor. Uludağ Üniversitesi'nde et, hijyen, kebap dersleri veriyor. Besiciliğe özen gösteriyor.
42 bin dekar toprak kiralamış, hayvanlar için
özel kekik ekiyor. Türkiye çapında
11 şubesi var. Bu yıl içinde
Atina ve Münih'te şube açmaya hazırlanıyor. Doğrusu, marka nasıl yaratılır? diye ortalıkta dolaşanlara duyurulur!
İskenderoğlu diyor ki;
"İşin sırrı konsept yaratmakta. Gerisi gelir." 1980 sonrası işlerin başına geçtiğinde markalaşmaya önem vermiş. Aile içinde geleneği yıkmış. İster istemez aile içi çatışmalarla karşı karşıya gelmiş. Ancak hepsinin üstesinden gelmeyi başarmış. Ve 1980'e kadar
"Şubemiz yoktur" diye öğünen Bursa İskender şimdi
, "Şubemiz çoktur" sözüyle öğünüyor. "İskender Kebapçısı" patentli ve sertifikalı bir marka.
Mc Donald's'a rakip olmaya hazırlanıyor!
Haydi hayırlısı...
Yayın tarihi: 2 Haziran 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/02//haber,E0F6AE8A1D5A4FD58C1052DF0EA469A0.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.