kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

27 Mayıs'ta DP'ye "evet"

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
27 Mayıs 1960'da ordu tarafından kapatılan DP, 47 yıl sonra yine aynı tarihte DYP'nin adını ve logosunu değiştirmesiyle siyaset sahnesine çıktı..
27 Mayıs 1960 tarihinde ordunun yönetime el koyması üzerine kapatılan Demokrat Parti (DP) 47 yıl sonra yeniden doğdu. 1946'da kurulan ve CHP ile birlikte çok partili hayata geçişte yerini alan DP, DYP'nin 2'nci Olağanüstü Kongresi'nde isim ve logo değişikliği yapması üzerine tekrar siyasi hayata girdi. Anavatan ile birleşme 2 Haziran'dan sonra gerçekleşecek. 24 yıllık DYP'nin ise siyasi hayatı dün Büyük Anadolu Oteli'nde sona erdi. Kongreye gelen 15 bin civarında partili salonu hınca hınç doldurdu. Kongreye eski ve yeni DYP'lilerin yanı sıra Anavatan'dan Genel Başkan Erkan Mumcu, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keçeciler, Oltan Sungurlu, Sibel Çarmıklı, Edip Safter Gaydalı, Süleyman Sarıbaş katıldı.

GİK'E KABUL YETKİSİ
DYP'nin son genel başkanı Ağar, TOBB Genel Kurulu'na katıldığı için kongreye geç gelebildi. Ağar'ın konuşması sona bırakılarak diğer maddelere geçildi. Divan Başkanlığı'na Turan Arınç seçildi ve oylamaya yapıldı. Tüzük değişikliğine göre DYP, DP adını aldı. Sonra partiye katılacak Anavatan'ın kabulü için GİK'e yetki verildi. GİK'in üye sayısının 40'tan 50'ye çıkarılması, isim ve logo değişikliği oylandı. Oybirliğiyle DYP'nin adı DP, logosu da yüzü Batı'ya dönük Türkiye haritası üzerindeki kırat olarak kabul edildi.