kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"TBMM tarihinde ilk defa 170 münhal kadro iptal edildi"

Yeni Haber
TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM tarihinde ilk defa geçen yıl 170 münhal kadronun, bir daha kullanılmamak üzere iptal edildiğini söyledi.

Arınç, bugün yapılan, 22. Dönemin son Başkanlık Divanı toplantısını değerlendirirken, TBMM personeli lehine önemli kararlar alındığını belirtti. Teşkilat Kanununa göre, yılda bir kez dolu ve boş kadrolar dikkate alınarak, personelle ilgili yükseltmeler yapılabildiğini hatırlatan Arınç, 2006 sonu itibariyle 3700 personelin derece yükselmesine hak kazandığını söyledi.

TBMM Genel Sekreterliğine bağlı personelin artık derece yükselmesi beklemediğini kaydeden Arınç, ''Şu an itibariyle de bugüne kadar derece yükseltmesi yapılamayan bir tek personelimiz kalmadı. Bu, diğer kurumlar içinde bence bir ilktir'' dedi. Arınç, kadro yükseltmeleriyle TBMM bütçesinde ayda 31 bin YTL'lik fazlalık oluştuğuna dikkati çekerek, ''Bu sebeple bütçemiz içinde belli bir artma görülecektir ama çalışanların, haklarını hiç beklemeden kazanmaları konusunda biz Başkanlık Divanı olarak gereken her türlü çabayı gösterdik'' diye konuştu.

İPTAL EDİLEN KADROLAR

TBMM Başkanı Arınç, muhtemel hizmet ihtiyaçlarına karşı boş bulunan kadroların bir kısmının iptal edilip yeni kadrolara dönüştürüldüğünü de bildirerek, şöyle devam etti: ''TBMM tarihinde ilk defa geçtiğimiz yıl 170 münhal kadro, bir daha kullanılmamak üzere iptal edildi. Bugüne kadar bunların şu veya bu şekilde doldurulması birilerine artı puan getirirken, biz kendi imkanlarımızla istifa, emeklilik veya nakil sebebiyle boşalan kadrolardan 170'ini iptal ettik. Şu anda da 150 civarında boş kadromuz var.''

''BİZ YENİ KADRO İHDAS ETMİYORUZ''

TBMM'nin uzman kadrosuna ihtiyaç duyduğunu belirten Arınç, 1.5 yıl önce alınan 60 uzman yardımcısının, tezlerini verme noktasına geldiğini, memur ve şef kadrolarına yeni kadro ihdas edilmediğini bildirdi. Arınç, bugüne kadar boşalmış, kullanılmayacak bazı kadroların sınıflarını değiştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti: ''Bu kadroların adetlerini sabit kılmak suretiyle yeni kadrolar haline getirdik. Birileri, bunun partizanca kullanılabileceği düşüncesine endişesine kapılmış olabilirler. Biz yeni kadro ihdas etmiyoruz, mevcut boşalan kadroları, ihtiyaçlar halinde kullanılabilecek şekilde, yeni kadro şekline dönüştürüyoruz'' diye konuştu. Arınç, bu çalışmaların, Başkanlık Divanının birlikte aldığı kararlar neticesinde yapıldığını belirtti.

EK GÖSTERGELERİ YÜKSELENLER...

''Biz bazı eşitsizlikleri giderdik'' diyen Arınç, lise mezunları ve onun altındakilerin ancak 2. dereceye gelebildiğini, ancak çalışırken 4 yıllık üniversiteyi bitirenlerin ek göstergelerinin, eşitleri haline getirildiğini söyledi.

DANIŞMAN MAAŞLARINDAKİ ARTIŞ

Aralık ayı sonundaki Divan toplantısıyla milletvekili danışmanlarının ücretlerinin yükseltildiğini hatırlatan Arınç, toplantıda, siyasi parti gruplarında ekonomi, hukuk ve basınla ilgili danışmanların ücretlerinin de milletvekili danışmanlarıyla aynı düzeye getirildiğini bildirdi. Arınç, bu danışmanların da bugünden itibaren 200 YTL fazla ücret alacaklarını kaydetti.