Yanmış yağ kansere davetiye
Kansere yol açan beslenme hatalarının başında yanmış yağların kullanılmasının geldiğini belirten Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, güvenilir yağların satın alınması ve aynı yağla birden fazla kızartma yapılmaması gerektiğini vurguladı. Yorulmaz, şunları kaydetti: "Kızartmayı sabit sıcaklık sağlayan fritöz gibi kaplarda yapmayı tercih edin. Her yağ, kızartmaya uygun değildir. Fındık yağı zor yandığı için kızartma yaparken en az kanserojen madde oluşur. Zeytinyağı kızartmada en kolay yanan yağdır. Bu nedenle kızartma için tercih edilmemeli. Kızartma sırasında yağdan duman çıkmamalı, köpüklenme olmamalı."
Yayın tarihi: 20 Mayıs 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/20/gny/haber,B406564B433543A2BFDFF15FD21F370D.html
Tüm hakları saklıdır.