kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cannes'da ilk şok, eşcinsel müzikali 'Aşk Şarkıları'ndan

ATİLLA DORSAY CANNES
Christophe Honore'un bir 'eşcinsel müzikali' olan 'Aşk Şarkıları' filmi, az sayıda olmasına rağmen seks sahneleriyle izleyenleri şoke etti..
Bu yılki Cannes festivalinde merakla beklenen filmlerin arasında önemli yönetmenlerin imzasını taşıyan ve son derece çarpıcı olması beklenen yapımlar da var. Ama yine de festivalin ilk şokunu onlar değil, alçakgönüllü bir Fransız filmi yarattı. Christophe Honore imzalı "Aşk Şarkıları." Günümüz Paris'inde geçen film, "İshmael" adlı son derece yakışıklı bir Yahudi gencinin öyküsünü anlatıyor. İki güzel kadın arasında seçim yapamayan İshmael, bunlardan asıl ilgi duyduğu Julie'nin ani ölümüyle şok geçiriyor. Ama sonra ortaya genç ve sempatik bir delikanlı çıkıyor ve İshmael'e kancayı takıyor. Yahudi genci de teselliyi onun kollarında bulmaktan çekinmiyor.

HER ŞEY ÇOK ESTETİK AMA...
Bu çarpıcı öykü, aslında son derece yumuşak bir müzikal biçiminde anlatılmış. Öyle ki bundan 40 küsur yıl önce Cannes'da gösterilip Altın Palmiye aldıktan sonra dünyaca tanınan "Şerburg Şemsiyeleri" ni hatırlatıyor. O filmin yenilenmiş bir kopyasının da gösterildiği bu yılki Cannes'da yeni filmde ise, modern zamanlar gereği konu daha çarpıcı hale getirilmiş. Elbette her şey son derece estetik, ancak seks sahneleri fazla değilse de her şeyi açıkça gösteriyor. Gerçi filmin yıllar sonra Catherine Deneuve'ü üne kavuşturan "Şerburg Şemsiyeleri"nin başarısını yakalaması beklenemez. Yine de zamanın nasıl geçtiğini ve ahlak konusundaki hoşgörünün sinemaya nasıl yansıdığını göstermesi açısından ilginç bir örnek. Bakalım, arkasından neler gelecek?