Şu an
19 Mayıs 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
19 Mayıs 2007, Cumartesi
Gurme
Cercis Murat Konağı yerli yabancı pek çok turist ağırlıyor.
Mardin'in lezzet konağı
Mardin mutfak kültürünün başarılı temsilcisi Cercis Murat Konağı, yerli ve yabancı turistlerin bildiği bir mekân. Soğanlı yoğurt çorbası, kimyonlu nohut köftesi, Süryani usulü içli köfte, mahlepli patlıcanlı pilav gibi pek çok yöresel lezzeti bir arada tatmak mümkün. ...
Yaşam dosyaları
İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü paneli
9-22 nisan tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftasi nedeniyle İstanbul Üniversitesinde "İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü" hakkında bir panel düzenlendi....
İnternet medyası masaya yatırıldı
Türkiye'nin internet ile tanıştığı günün 15. yıldönümünde düzenlenen "İnternet Günleri" etkinliği çerçevesinde gazeteciler internet medyasını masaya yatırdı....
Temiz İnternet Kampanyası
SABAH gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla "Temiz İnternet" kampanyası başlattı.....
'Cadde'de balık
İstanbul'un yeme içme dünyasında en önemli yenilikleri yapan restoranlar, İstanbul'un Anadolu yakasında yoğunlaşıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki Doğa Cadde de bu mekânlardan biri. Yenilebilir otlar özenle, bol suda azar azar, özellikleri, dirilik ve renkleri kaçmadan, kısa süre ...
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Garga, sabahtan gecenin çok geç saatlerine kadar değişik konseptlerde hizmet veren yeni tip mekânlardan. Değişen saatlere göre bu katlar kahvaltı salonu, restoran ya da kulüp olarak değerlendiriliyor . Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Arnavutköy'de oturmuş keyifle yemeğimi yerken, köprünün tüm ...
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
İstanbul'daki yeme içme ve eğlence mekânlarının büyük kısmı Avrupa yakasında bulunuyor. Ancak lezzet avcıları ve özellikle kırmızı et sevenler için Bağdat Caddesi'nde yeni bir mekân var: Et'n More. İstanbul'un Avrupa kesiminde oturanlar Anadolu yakasına genellikle taşra gözüyle bakar. ...
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. ...
'Kayık'ta balık
Ege'nin lezzetlerini Haliç kıyısına taşıyan Le Caique Cibali, taze balıklarının yanı sıra değişik mezeleriyle de iddialı. Cibali'deki yerinde müdavim kitlesini oluşturan Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açıyor. ...
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
24-30 Nisan tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Arap, Afrika ve Güney Avrupa kültürlerini bir arada bulunduran Fas'ın büyülü dünyası İstanbullularla buluşacak. ...
Çilek rüyası
En sevilen meyvelerin başında gelen çileğin zamanı başlıyor. Bir zamanlar bahar meyvesi olarak bilinen çilek artık her daim tezgâhlarda kendine yer bulsa da her şey vaktinde güzeldir. Bu meyvenin cezbedici lezzetine kapılan Barcelo Eresin Topkapı Hotel de bir haftasını çileğe adamış. ...
Serinleten içecekler
Son yıllarda ülkemizde oluşan kahve kültürü hızla genişlemeye devam ediyor. Bu 'gelişme'nin sorumlularından Gloria Jean's Coffees de sıcak günler için serinletici ve egzotik tatlar hazırlamış. Bunlardan ilki Hula Cooler; üzeri krema ile örtülmüş tatlı ananasın, keskin limonun ve sütün karışımından ...
Mutfakta yine Ece var
Ece Aksoy, kendi adını taşıyan Kuruçeşme'deki Ece Bar'ı sattı. Ama kısa bir süre sonra Tarlabaşı'nda açtığı yeni mekânında lezzet ve dostluk dolu yeni yıllara adım atıyor.... - Gece hayatının en önemli isimlerinden Ece Aksoy'un yeni mekânına girdik ama tabela yok. ...
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Tünel'deki Saf Restoran, yeni bir vejetaryen restoranı. Yiyecek ve şarapların olabildiğince organik ürünlerden oluşmasına özen gösterilen restoranda pirinç ve bulgur dışında tahıl ürünleri, dolayısıyla ekmek de bulundurulmuyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Küçük bir gurme cenneti
'Eşkili' Maraş yemekleri
Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
Tarsus mutfağını keşfedin
Balık bizim, Denize ne?
50 yıl sonra yeniden Çin restoranı
Ot deyip geçmeyin
Manzara karın doyurur mu?
Antep ve Antakya yemekleri bir arada
Yazarlar
Filiz Akın
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Atilla Dorsay
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Metin Kalkavan
Alışveriş
Evin en sevimli odası
Mobilyasından perdesine, duvar kâğıdından halısına kadar tam takım dekore edilebilen bebek odalarındaki ürünler, ...
Baharda eviniz de canlansın
Baharın gelmesiyle ev boyatma telaşı da başladı. Duvarlarını boyayıp yaşadığı mekâna renkli bir görüntü katmak ...
Kontrastların sezonu
Yeni sezonda herkesin tarzına ve yaşına uygun giysi var. Yeter ki içinde kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler seçin ...
Spor
Ne de olsa dünya derbisi
Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesinin hakemi Bülent Demirlek. ...
Hak etmediler
Adnan Polat: "Fenerbahçe camiasının şampiyonluğunu kutluyoruz ama yönetimleri için aynı şeyi söyleyemiyoruz. ...
Tarihi çağrı!
Beşiktaş Başkanı Demirören: "Türk futbolunun kalitesi ve fair play için 4 büyük kulüp başkanı bir araya gelelim. ...
Cuma
Fenerbahçe'nin 'Kare As'ı
Anadolu yakasının sevilen semtlerinden Fenerbahçe, Adalar manzaralı mekânlarıyla özellikle yaz aylarında dolup taşıyor. ...
Rüya gibi odalar
Birbirinden renkli karyolalar, desenli duvar kâğıtları ve büyükleri bile özendiren oyuncaklar... ...
Ada'da 24 saat
Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler, hafta sonları Büyükada'yı dolduruyor. ...
Dünya
Adalet Müslüman Reşide'ye emanet
Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başbakan olarak atadığı Fillon'un kabinesi açıklandı. ...
AB-Rusya zirvesinde 'Siber-savaş'
Samara kentindeki zirveden sonuç çıkmadı. Toplantıya Estonya'yla yaşanan 'Siber Savaş' damga vurdu. ...