Mide yanması şikayeti olanlara uzmanlar tükettikleri yiyeceklere dikkat etmelerini öneriyor. Sindirimi kolaylaştıran ve yanma hissini azaltan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar; şu tavsiyelerde bulunuyor: Öncelikle yemekleri az az ve sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin ve iyi çiğneyin. Örneğin haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur. Lahanayı ise çiğ ve salata olarak yiyebilirsiniz. Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı artıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın.
Yayın tarihi: 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/02/gny/haber,9B66099D07824017ADA67C26EF8B71AD.html
Tüm hakları saklıdır.