kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

2 Pratik yemek

Acele Güveç
Malzemeler:

* 1 kg. koyun eti
* 1 kutu donmuş bezelye
* 5 orta boy doğranmış havuç
* 2 küçük doğranmış havuç
* 1 paket hazır doğranmış soğan ya bir çay kaşığı soğan tozu
* 1 paket hazır domates çorbası (hangi marka olursa olsun, farketmez)
* 2.5 bardak su
* 1 soyulup dilimlenmiş iri patates
* 1 defne yaprağı
* Tuz
* Karabiber

Yapılışı:
Gözlerimden yaşlar boşanarak soğan keseceğime, genellikle soğan tozu kullanmayı yeğlerim ama ne yazık ki bazen soğan kesmek gerekiyor. Güvece yukarıdaki malzemeyi yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp orta sıcaklıktaki fırına koyun. 3 saat bırakın. Kendi kendine pişer. Aklınıza gelirse arada bir bakar, eğer suyu azalmışsa azıcık su eklersiniz.

Salçalı Piliç
Malzemeler:
* 3 küçük piliç
* 3 çorba kaşığı tereyağı(ya da margarin)
* 3 orta boy domates (ya da 2 kişilik salça)
* 2 bardak su
* Tuz

Yapılışı:
Kasabınızın yüzüp temizlediği piliçleri tuzlayıp içinde kızdırılmış yağ olan tencereye atar ve arada bir çevirerek 20 dakika kızartırsınız. Sonra tencereye küçük kesilmiş 3 orta boy domates (kabuklarını soyarsanız daha iyi oyur ama üşeniyorsanız kalsın) ya da salça ve 2 bardak su koyar ve bir yarım saat daha ateşte bırakırsınız.