- Şu an 27 Nisan 2007 - Cuma tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
Makarnanın Kare As'ı
Sofraların vazgeçilmezi makarnalar, artık sadece fiyonk ve burgu gibi dış görünüşleriyle değil, lezzetleriyle de birbirinden farklılaşıyor. Yerli ve yabancı pek çok markanın, market raflarında yerini bulduğu bugünlerde İtalyan mutfağına düşkün jürimize, beğendikleri makarna markalarını sorduk. Barilla (Aldığı oy: 5) İtalyan makarna markası Barilla, 1877'den beri farklı damak tatlarına uygun çeşitleriyle ilgi topluyor. Dört yıldır ise Türkiye'deki makarna meraklılarının gözdesi. Öğrencilik dönemini İsveç'te geçirmiş Berk Canberk , uzun yıllar Belçika'da yaşamış olan Zehra Taşpınar , grafiker Öznur Erman , Ayçin Oğuz ve Bengi Karakurt, makarnada Barilla markasını tercih ediyor. Zehra Taşpınar, "Yurtdışındayken çok makarna yapıyordum. Barilla'nın çok çeşidi var. Özellikle lazanyası çok başarılı," diyor. Öznur Erman ise Barilla'nın en çok tortilla ve spagettisinin tutkunu olduğunu belirtiyor.